Mik azok a nevek amiket soha nem adnál a gyerekeidnek, annyira nem tetszenek?
Az ilyen nagyon magyarkodó nevek, mint a Tas, Dömötör, Kolos, Nimród, Koppány, Regő, stb.
Emelett nem adnák régiées nevet sem, mint a Gyuri, Józsi, Erzsi, Margit, Rezső, Jenő, stb.
Soha nem adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami eredetileg külföldi, de ráerőszakolt magyar helyesírással lehet csak anyakönyvezni.
Pl. lány: Floransz, Dzsesszika, Zsüsztin
Pl. fiú: Dzsasztin, Zsülien, Brájen
Még az sem biztos, hogy a név nem tetszik - pl. ismerek egy külföldi Florance-ot, aki így, "rendesen" írja a nevét - csak ez olyan "megerőszakolás" így leírni a neveket.
(Az összes, amit felsoroltam, benne van a hivatalos utónévkönyvben, és még ezen kívül számtalan ilyen... őrület...)
Nem bírom a lányos fiúneveket: Noel, Doren, stb.
És nem szeretem a kemény lányneveket: Krisztina, Kira, stb.
Személy szerint nem tetszik a Mira, Mia, Miranda, Mi..akármi. Valahogy ezek idegesítenek.
Ha én azt mind felsorolnám... De a nagyon olyanok:
Lány:
Brunella, Levízia, Küllikki, Imodzsen, Dzsindzser, Vanessza, Árpádina, Hatidzse, Csenge, Szüntüké, Szüvellő, Erzsébet
Fiú:
György, Györk, Márk, Dzsasztin, Brájen, Hunor, Ugocsa, Benedek, Böngér, Zajzon, Zsombor, Máté, Jutocsa, Béla, Károly, Kázmér, József, Günter, Jácint, Larion, Kötöny, Ödön, Töhötöm, Zsülien
Most így kapásból ennyi. Mindegyik adható amúgy. Bocs, ha valakit így hívnak.
Kb ahogy előttem is ìrták.
Ezeken felül amiket nem adnék, a divatnevek, Anna, Hanna, Luca, Fanni, Natasa, Virág, Csenge, Zselyke, Zoé, meg az amolyan "művészlány" nevek, Melissza, Esztella, Anabella, stb, vagy az "idegen" nevek pl Vilhelmina vagy mi
Lara, Lola, Dorina és minden ezekhez hasonló név
Szintén az erőltetetten magyarosított Zsüsztin és társai
Semmilyen korábban sosem hallott ómagyar név (Kincső, Szütyellő)
Plusz nekem fontos, hogy mondjuk egy rövid, egyszótagos vezetéknévhez viszonylag hosszabb, háromszótagú keresztnév legyen, illetve nyilván egy hosszabb vezetéknévhez ne legyen 28 háromszőtagú keresztnév. (Ismerek egy olyat, hogy Miroschinenko, szegénynek 2 keresztneve van, példát írok, nem konkrétan a nevet, de most egy Miroschinenko Alexandra Viktória, lemegy a nap, mire leírja a nevét :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!