Ti ismertek rossz szülőket? Akik ti szerintetek nagy hibákat követnek el?
Kiemelnétek ebből 1-2 hibát? Hogy szerintetek mit csinálnak rosszul? És hogy pl ahelyett mit kéne tenniük??
Remélem értitek a kérdést!!
Én inkább az eredményét látom, sok elfajzott tini aki azt hiszi nekik mindent szabad és tökéletesek mert anyu/apu mindent enged, persze ez főként a szülő hibája mert így neveli.
Vagy utcán az anyuka aki felőle a gyereke ki is rohanhat a 4 sávos útra mert ő most a barinőjével telefonál.
Vagy az örök kedvencem, állatos kategóriában írta valaki hogy anyu telefonál, kérdező kutyát sétáltat, pár éves gyerek odamegy és jó erősen egy marék kavicsot vág a kutya arcába, kérdező köpni-nyelni nem tud, és hát a kelleténél kicsit hangosabban leszidja agyereket, hogy ezt most miért kellett, erre megjelenik anyu és... várj, ez most komoly.... és közli hogy már pedig a kérdező hazudik mert az ő gyereke nem csinál ilyet.
Komolyan, a vezetés mellett a gyerekszülést is vizsgához kéne kötni annyi idióta szülő van.
Egyik rokonunk hagyta, hogy a gyermeke iskolakerülő legyen, ne tanuljon. Amolyan majomszeretettel szerették, vagyis jaj hát ha nem akar suliba menni, ne menjen. 18 elmúlt, nincs iskolája (általános sem), szakmája, ambíciója, semmi motiváció semmire... nagyon sajnálom őt, olyan aranyos kisgyerek volt, jobb életet érdemelt volna.
Én rossz szülő vagyok, amikor kiabálok a három fiúval, mást még talán nem rontottam el.
Kb ők
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Plusz akik pár napos honapos babát ültetnek, járatnak, nem hagyják kúszni mászni.
Meg akik nem tartják az ujszülött fejét
Meg akik ártatlanul szidják a gyereket(mert pl leejtett valamit)
Az emberi butaság és sötétség csúcsai.
Plusz persze amik a hírekben futnak, már a szalagcímtől rosszul vagyok így el se olvasom. Éhenhalasztják modszeresen a kicsi gyereket stb
Kérdésre igen egyet konkrétan ismerek.(aki nem hagyta mászni a babát meg ültette járatta)néha kért tanácsokat, így kedvesen meséltem neki a mozgás es az agyi fejlődés összefüggéseiről, néha megsajnálva mondtam hogy legalább ültesse akkor le kicsit mert szegénykének magát megtartani még nagy teher, "rogyott"össze a gyerek, mert álltatta.
Megmaradt a kedves viszony, de ahogy láttam nem fogadta meg a tanácsaim, vmiert attol rettegett, hogy nem indul majd el a gyermek.
Csak én már nem birtam hallgatni miket művel(a táplálásrol pláne) igy átmentem szimpla köszönő viszonyba.
Ismerek, az egyik a testvérem. Egyébként ő nem is tagadja, hogy rossz szülő. Nagyon-nagyon keveset van a gyerekeivel , mert mindig van ami fontosabb náluk. Az egyik gyerek bűn rossz, a másik sokkal jobban viselkedik de sajnos neki is meglátszik a viselkedésén az elhanyagolás. Szeretőket tart (igen, párhuzamosan többet), akiket egy időben felvitt a lakásra akkor amikor a gyerekek is otthon voltak. Mióta tudnak beszélni, azóta ezt már nem teszi. A párja tutyimutyi, ő sem tartozik a legjobb apák közé de egy nőtől eleve többet várnak el anyaként.
Azért ismerek még nagyon komoly hibákat elkövető szülőket, de ott csak 1-2 részletet látok az egészből, pl. van egy nő aki itt lakik a közelben, egy 2 év körüli fiacskája van, általában ott ücsörög az egyik kiülős kávézó teraszán a barátnőivel, közben cigiznek, és a gyereket távirányítással neveli. Múltkor bement a házukba valamiért (a kávézó mellett laknak), és a gyereket kint hagyta, aki kismotorostul száguldozott a parkolóban, ahol egyébként jönnek-mennek az autók! És az úttest sincs messze. Kb. 5 perc múlva jött is ki, addigra a gyerek bemotorozott a kávézóba, kiabált neki , alig találta meg. Aztán később láttam, hogy a buszmegállóban áll és a gyereknek háttal telefonál, miközben a gyerek szépen kisétált az úttest közepére, ahol amúgy a busz is közlekedik...Amikor észrevette, akkor se nagyon törte össze magát, csigatempóban ment a gyerek után.
Mindenkinek köszi a válaszát!!
15-ös sajnos nem tudok angolul.. Legalábbis ennyire nem. De talán nem is baj?!
Borzalmas, h az ember milyen marha vuta tud lenni.. Pláne egy anya.
Vannak dolgok pl, h tartsuk meg a pici fejét vagy, h nem ültetjük a babát amit józab paraszti ésszel is tudni illik. Még ha valaki nem is szülő..
Én is ismerek valakit aki... Kapaszkodjatok mert durva!!
Ujszülött volt a pici. Anyuka részeg.. Gondolta, h a szennyessel együtt beteszi a kicsit a mosógépbe.. Na most.. Be is tette s kicsit... De nyílván a látvány talán kijózanítóan hatott anyukára mert kivette.
4 hónapos volt mikor kék-zöld ujjlenyomatok voltak s pici mind2 karján! Megszorongatta a kicsit..
Anyuka az ágyon a kb 2 és fia a földön meztelenül hajszolt valami kekszet. Ez mar keső delután volt. Jaaa anyuka részeg!! Nem öltöztette reggel óta fel, nem reggeliztette nem ebédeltette meg..
Részegen biciklire ültek s kicsivel. Felborultak. Kórház. Agyrászkódás!
Nem is kell folytatnom..
De vannak "enyhébb" dolgokm pontosan az ültetés! Fájdalmas volt látni ahogy a pici tán 3 hós baba úgy ül mint le vagy én a tv elött. És igen.. Nyomják bele a kekszet!
Vagy a gyermeket letesszük aludni.. És leugrunk szoliba, tescoba bevásárolni mert gyerek nélkül gyorsabb, könnyebb!! S kicsi ugy 8-10 hónapos volt.
Senki sem tökéletes!! De ez.... Amikor az ember.. Áhhh
.. Hagyjuk! Mert a moderátor kitílt ha és most elkezdek itt olyanokat írni ezekre a "szülőkre" amit..ti is tudtok!!
Sajnos egyik sem egyedi eset.
Több ovis anyukától hallottam vissza, büszkén mesélve, hogy 3 hónaposan császár szalonnát, túrórudit, pörkölt szaftba tunkolt kenyeret, joghurot .... adott a gyereknek.
Barátnőm is korán adott ezt-azt, és hiába mondtam Neki, hogy nem kellene, mert....
Egy nőnek a gyerekét miután megszületett el is vették és a testvéréék nevelik, gondozzák. Sajnos a picibaba születése után elvonási tüneteket produkált- az alkohol megvonás- de már 1 éves és teljesen egészséges. Szeretettel gondozza az ismerősöm.... Ő szerencsés kislány! Az szülő anyja le se tojja a pici babát, de a bíróságot azért járja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!