Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a hordozásról?...

Mit gondoltok a hordozásról? Jó a babának?

Figyelt kérdés
Most várjuk a 3. babánkat, arra gondoltam magamra kötném amíg a többiekkel foglalkozok.
2016. jún. 7. 12:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%

A testközelség és a terpesztartás is jó neki.

Csak nem úgy, ahogy valamelyik nap láttam a kb 3-4 hónapos baba lábai csak úgy lógtak a kenguruban. De megfelelő eszközzel és megfelelő megkötéssel persze, jó neki.

2016. jún. 7. 12:13
 2/17 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem ahhoz felesleges és kényelmetlen is. Inkább közlekedéshez jó, babakocsi helyett.
2016. jún. 7. 12:17
 3/17 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ha nincs túlzásba véve jó lehet,mondjuk én nem szeretnék,nekem nem jön be.
2016. jún. 7. 12:20
 4/17 A kérdező kommentje:

Persze, nem kengurut használnék hanem kendőt.

Barátnőm babáján gyakorlok, nem tűnik kényelmetlennek. Neked mennyi időn lett kényelmetlen? Mekkora volt a baba akkor?

2016. jún. 7. 12:21
 5/17 anonim ***** válasza:
61%

A babák élvezik, nekik megnyugtató, ha valami körülöleli őket, és a szülő testközelségét érzik. A kisebbik fiam már 4 hónapos, nem az a mindenhol elalvós típus, de ha hordozom, maximum fél óra, és már szuszog :D De általában 10-15 perc is elég.

Amíg pici volt, karikás kendőt használtunk, most meg már mei tai-t. Hát, a karikás mondjuk annyira azért nem alkalmas arra, hogy közben nagyon aktívan mozogj, nekem ahhoz jó volt, hogy elmenjek így a nagyobbért az iskolába, de hosszabb sétára, vagy házimunkára nem jó. Sima szövött, vagy rugalmas kendővel meg nem mertem próbálkozni. Mei tai-ban már bármit megcsinálok, nem akadály, ha nyűgös nap van. Jön a foga most, úgyhogy szegény sokat nyűglődik, de ha magamra kötöm, akkor hamar megnyugszik :) A férjem is nagyon szereti hordozni, és örülök is neki, hiszen olyan keveset vannak hétköznap együtt, ezzel valamennyire tudják pótolni.

2016. jún. 7. 12:38
 6/17 anonim ***** válasza:
63%
Én sajnos csak a negyediknél találtam rá a kendőre, de első pillanattól kezdve imádtuk. Nekem nagyon jót tett a hátamnak, mert tartást ad és olyankor nem fáj semmim. A kicsi meg boldog volt, hogy folyamatosan hozzám tudott bújni.
2016. jún. 7. 12:51
 7/17 anonim ***** válasza:
68%
Én alkalomszerűen terveztem hordozást, vettem is még terhesen egy rugalmas kendőt, de eleinte bátortalan voltam, kb. 3 hónapos volt a lányom, mikor előszedtem, és kipróbáltuk. És vertem a fejem a falba,hogy miért nem hamarabb! Sokkal kötetlenebbek lettünk, el tudtunk menni pl. kirándulni, vagy a kutyával a Duna partra sétálni, ahová a babakocsit nem tudtuk volna eltolni. Ja, és a borzalmas rossz alvó lányom rám kötve békésen aludt 1,5-2 órákat. Egész télen kb. elő se szedtük a babakocsit, az öltözés is jobb volt így, hogy nem kellett ezer réteg ruha a gyerekre, csak a benti ruhára egy pulcsi, melegítőgatyó, erre közös kabát (vagy ha elöl volt, hordozótakaró) és mehetünk. Persze a rugalmas kendőt leváltottuk szövöttre, mikor már túl nehéz volt bele, ahogy megtanult ülni, mei taiban kötöttem már a hátamra. Most 11 hónapos, a napokban érkezik a csatosunk. Én csak ajánlani tudom, nagyon megnyugtatja a babát a testközelség, és egyébként hihetetlen jó érzés, hogy rajtad szuszog :) Na meg nem utolsó sorban tényleg van 2 szabad kezed :) Bár amúgy én otthon a lakásban nem hordoztam, mert a lányom alapvetően tök jól el tud játszani, míg pl. elmosogatok vagy ilyesmi, mi boltba, sétálni jártunk így. Otthon csak akkor hordozom, ha beteg, nyűgös, fogzik és csak anyán lógva jó.
2016. jún. 7. 13:01
 8/17 anonim ***** válasza:
3%

4: járni nem kényelmetlen.

De abban csinálni valamit, pl. takarítani, főzni, stb. kényelmetlen, meg szerintem balesetveszélyes is.

2016. jún. 7. 13:09
 9/17 anonim ***** válasza:
57%
Az én babám már "nagyobb", 6,5 hónapos. Jelenleg babbinkában hordozom őt, nagyon szeretjük mindketten. Ő is elalszik benne, ha sokáig rajtam van. Én néha egy gyors porszívózást is megejtek vele ... 😊 "Kisebb" korában volt rugalmas kendőnk, de sajnos nem vagyok túl ügyes a kötéshez, és itt a környékünkön sem hordozóklub, sem olyan ember, aki tudna segíteni, nincs... Azért használtuk párszor, abban még gyorsabban elaludt.
2016. jún. 7. 13:38
 10/17 anonim ***** válasza:
70%

Először is, fontos leszögezni (mert olvastam, hogy megint vannak itt önjelölt ortopédusok, akik amúgy egy hangot nem olvastak a témában, csak "tudják"), hogy egy jól megválasztott eszközben (mozgásfejlődésnek megfelelő), a hordozás teljesen egészséges. Újszülött kortól rugalmas kendő szövött kendő, karikás kendő használható. Ülni tudástól jöhet a mei tai, amiből a legjobb a kendőből készült, mindenhol állítható- a kendő miatt ölelősebb, mint a sima vászon és az állíthatósága miatt sokáig használható. Totyogóknak pedig mehet a csatos hordozó. Ezt ís készítik kendőből is, vászonból is, mindkettő ugyanolyan kényelmes tud lenni.

Nyárra a rugalmas kendőt nem ajánlanám, mert azzal csak 3 rétegben szabad kötni, ezért nagyon meleg.

A karikás kendővel előre és csípőre lehet kötni (esetleg hátra, de csak teljesen együttműködő totyogót), féloldalasan terhel, mert csak egy vállra kötjük. Ez nagyobb súlynál kényelmetlen lehet a hordozó személynek, de van aki még a 12 kg-ot is simán bírja benne.

A hosszú szövött kendővel bárhova lehet köti, előre, hátra, csípőre. A hordozós kor végéig lehet használni.

1,5 éves kislányomat még mindig hordozom, alkalom szerűen, ha pl az utcán már nem akar sétálni. Vagy ha valahova sietünk, autóból kiszállva a célig a hátamon viszem onbuban (ez egy derékpánt nélküli hordozó). Jelenleg 25 hetes kismama vagyok. :)

Meggyőződésem, hogy a hordozással nem lehet elrontani egy babát. Nem akar majd többet lenni ölben, nem fogja feleslegesen cipeltetni magát, stb.

Viszont a sok hordozásért cserébe (1,5 év alatt kb 3-4x babakocsiztunk) elhalmoz mindet a szeretetével, ölelésekkel és millió puszival. :) A mozgásfejlődése teljesen időben indult, 11 hónaposan elindult, előtte semmilyen mozgásforma nem maradt ki. Tehát még ebben sem gátolta őt a hordozás. Sőt! A hordozó személy izommozgása folyamatosan stimulálja a baba izomzatát, idegrendszerét, jótékonyan hat a mozgásfejlődésre és az egyensúlyérzékére is. Arról nem is beszélve, hogy az anyai közelség pedig az idegrendszer fejlődését támogatja.

A kendőben szuperül lehet szoptatni, akár úgy is, hogy közben a többi gyerkőccel játszol. Vagy éppen bevásárolsz, sétálsz. Nálunk ez mindennapos volt, mindebből a külvilág semmit észre sem vett.

Egy háti babával tök jól lehet kirándulni, olyan helyeken is, ahova babakocsival el sem jutnátok.

Ha nálunk megszületik a kicsi, a közéspő megy apa hátára, a kicsi az enyémre és irány a nagyvilág ( a nagy már kigyalogol a világból is, a saját lábán)!

Sajnos egyetlen ellenérvem sincs a hordozásra...

2016. jún. 7. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!