Mennyire zavarna, ha egy 4 hónapos gyermek szülei, akik egy könyv alapján nevelik a kicsit, beleszólnának, hogy te mit/hogy csinálsz?
Picit felhúztam magam.
Cumi-téma, etetés, tiltás... stb.
1 év van durván a gyerekeink között. Alapból nem gondolom, hogy van jó és rossz nevelés, de a könyvből nevelés híve sem vagyok, mert lehetnek egyedi igényei egy babának, de ezt a szüleinek soha nem mondanám, magánügy, hogy mit gondolok.
DE! Ez a szülő(férfi) ma eléggé megkritizált az ő nevelési módszereinek javára.
Miért cumiztatom, nem kell az neki, ők sosem cumizattak, mert a könyv ezt írja...
Következetesen tiltsak, mert nem tanulja meg, mert a könyv ezt írja...(Ja,egy 4 hónaposnál tuti tapasztalat...)
Nem sorolom tovább.
Szerintem jól nevelem a gyermekemet, de nem tudok mit kezdeni az ilyen helyzetekkel.
Szóljak vissza, vagy hagyjam a fenébe?
Felesleges ilyesmiről vitát nyitni, neked is, neki is. Eleve nem is szabad beleszólni, mit csinál a másik, akkor sem, ha szerinted azzal "árt" a babának. (Nem extrém esetekre gondolok, mint az éheztetés, hanem mondjuk a kenguruban hordozás vagy a tej bevezetése egy éves korban, amiért mondjuk bizonyos anyukák képesek a másik fejét venni)
Meg szoktam az ilyeneket hallgatni, bólogatok, és amikor jól láthatóan befejezte a monológot, akkor közlöm, hogy "Én meg máshogy gondolom".
Könyvből nevelni ettől függetlenül nem szégyen, én is rengeteg könyvet elolvastam, aztán mindegyikből levontam a megfelelő következtetést. Nem szégyen, ha az ember nem születik anyának. Senki sem születik annak, csak van, aki beismeri a hiányosságait, meg van, aki magabiztossággal pótolja a tudásbeli hiányosságait.
Mi is sok könyvet olvastunk, mert ösztönből nekünk nem ment pl. a koszmó kezelése, a védőnőnk meg...most erről ne is beszéljünk. Mindig ezzel az ösztönnel jönnek az emberek, hát nekünk ez nem megy mindenben.:)
Szerintem hagyd, az emberek folyton ilyenekkel jönnek másoknak. Mintha számítana, hogy más hogy nevel. Hallgasd végig, aztán kész. Pl. te is most azt mondtad, hogy "ja, egy 4 hónaposnál" és azt is kiemelted, hogy férfi, amit elhiszek neked, hogy nem mondod nekik, de gondolod.
Nem a könyvekkel van bajom, természetesen én is olvastam egy jópárat, és kértem tanácsot is rokonoktól, védőnőtől.
Inkább az zavar, hogy 1 könyv elolvasásától úgy érzi, hogy mindent tud, és feljogosítja, hogy bele szóljon abba amit mi csinálunk, csak mert pont az ő gyerekére 100%-osan ráillik belőle minden.
Aki könyveket olvas az nem mondana ilyeneket hogy ne adj cumit meg tilts.
A tiltást kapásbol lehetőségek mutatásával kellene ellensulyozni.
Nekem ugy tűnik mult századi szülőktől hozott zsarnoknevelést követnek.
Igaz hogy nem kellene vele foglalkozni, de én nem bírnám ki hogy ne szóljak be.pl azt, hogy én meg szeretettel nevelek bocsi.
Jajj ne is mondd! Régebben annyira feltudtam magam húzni az ilyen embereken hogy egész napra szinte elvette a kedvem. Vissza is szóltam de az ilyen kötekedőkkel nem könnyű..
Ma már nem szólok semmit csak egy hatalmas széles mosolyt vetek az illetőre majd tovább állok, ő meg néz nagy boci szemekkel de végül veszi a lapot. Ehhez viszont kellett egyfajta tudatosság részemről. Tudom hogy én hogyan akarom nevelni a gyerekem és hogy ezt a legjobb tudásom szerint teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!