Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt valaki, akik voltak...

Anndrea kérdése:

Van itt valaki, akik voltak már Egyiptomban 2 éves babával?

Figyelt kérdés
Mire vigyázzunk? Milyen gyógyszereket vigyünk?

2016. jún. 2. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Őszintén szólva oda én most nem mennék, de kérdésedre válaszolva arra figyelj nagyon, hogy csak palackos vizet igyatok illetve én a gyümölcsökből sem ennék, az is veszélyes.
2016. jún. 2. 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:
39%

Csak palackozott vízet igyatok.

Gyógyszer: lázcsillapító (nurofen),dedalonetta kúp,protexin,fenistil csepp,calcimusc,fenistil gél,kézfertőtlenítő.....talán ezek a legszükségesebb dolgok! De ha van állandó gyógyszer akkor azt is vinni természetesen!!

A zsebtolvajokra is figyeljetek! Én most oda tuti nem mennék! No meg egy 2 éves már nem baba....az én fiam is ennyi idős!

De érdemes utána nézni a neten!!!!

2016. jún. 2. 15:38
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Mint írták, csak palackozott vizet igyatok, fogat is csak abban mossatok, és ne egyetek csapvízzel mosott zöldséget, gyümölcsöt (salátát se!) (aminek úgyis leszeded a héját, pl. narancs, az rendben van.) Oltások, gondolom, megvannak.

Egy tanács, ami elsőre furán hangozhat: ha enyhébb gyomorprobléma van, arra jó az 1 pohár Coca-Cola, miután kikevertétek belőle a szénsavat. A komolyabbra már gyógyszer kell, de nem tudom, melyik adható kétévesnek, ellenben a gyógyszerészek mindenhol tudnak tanácsot adni.

Melyik részére mentek Egyiptomnak?

2016. jún. 2. 15:58
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem az előttem lévő válaszolók mindent elmondtak.

Én még annyit tennék hozzá,hogy neked kell olyan dolgokra figyelni,hogy takard el a hajad,ne legyél kivágott ruhában és ha lehet ne menj a párod nélkül sehova.

Egyébként én nem mennék a helyetekben,annyira zilált a politikai helyzet(folyamatos tüntetések,kezd diktatórikus lenni a jelenlegi állapot(hiába köztársaság a hivatalos államforma)),ráadásul mindenfelé katonák lesznek,folyamatosak a katonai akciók,van ahol kijárási tilalom van érvényben és a repülés se a legbiztonságosabb.

Igaz én is bevállalnám egyedül,mert nagyon sok érdekes látnivaló van,de gyerekkel biztos,hogy nem.

[link]

2016. jún. 2. 16:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy szállodába megyünk, Hurghadába.
2016. jún. 2. 16:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 2. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!Mi sokszor voltunk már.Szintén Hurghadán.Áltlában a Palm Beach-be megyünk(ezt imádjuk a legjobban),de voltunk már a Le Jardinet-ben,és a Panorámában is.Mi először-amikor már gyerekes szülőkként mentünk-18 hónapossal,aztán 4.5 évessel és 9 hónapossal voltunk,aztán rá 2 évre mentünk.Nekünk soha semmi bajunk nem volt,a gyereke se kaptak hasmenést soha.A városban ne egyetek/igyatok,palackozott víz mindig legyen Nálatok.A belvárosban van egy klassz szupermarket-ott van egy Meki is-sokféle üveges babakaja,dobozos innivaló,babavíz,popsitörlő,és pelenka is van(ha jól emlékszem zold színű a zacsija,teljesen jó minőségű).A gyógyszertárakban mindent,de tényleg mindent meg tudsz venni.Mi csak az első alkalommal vittünk mindent-szinte túlsúlyunk volt-aztán legközelebb már tudtuk,hogy mit hol tudunk megvenni(konkrétan mindent).A gyógyszertár:baromi jól felszerelt,olyan dolgokat találsz,ami nálunk nincs is.Minden,de tényleg minden van!Mivel az ottani emberek szegények,esélyük sincs megvenni...bármilyen gyógyszerhez hozzá tudsz jutni,vény nélkül!Pl. itthon má nem kapsz Hydrochortizone krémet.Ott simán van.Amire figyelj:szemtelenül magas árakat mondanak mindenre(bár az itthoni árakhoz képest még mindig sokkal olcsóbb),nyugodtan alkudozz!Ne legyél szívbajos.A hasmenésre való itthoni szerek semmit nem érnek,van kint egy tényleg arra való cucc:ANTINAL a neve.Az érkezésetek napján,vagy másnapján vegyél belőle,és ha az első tünetet érzed(igen nagy fájdalommal járó hascsikarás,és cifra fosás)rögvest kezd el szedni!Ne 1-2 napig,hanem szedd végig(azt hiszem 5 nap,de bele van írva).Szedj mellé probiotikumot(az is van kint sokféle).Különben egy normál gyógyszerest összeállíthatsz.Amit én vittem:a gyerekeknek Fenistil csepp,Smecta,Brulamycin(szemcsepp),Sinecod csepp(száraz köhögésre),Köptető(van kint sok,olyanok is mint itthon),lázcsillapító szirup(kint is van Panadol,Nurofen is),Cataflam csepp(szuper fülfájásra,gyulladásra,enyhe lázcsillapító),a legkisebbnek Germicid C kúpot.Figyelj,nagyon nagyon jó gyógyszerek vannak kint,amikor legutóbb mentünk már konkrét listát vittünk,és ott vásároltunk be.A férjemnek néha fájnak az izmai,izületei,valami 30 szemes tök jó cuccot vettünk gombokért.Gondolom kötsz utasbiztosítást,mert a jobb szállodákban van kint doki,ha bármi van egyből mehettek hozzá.Jól képzettek,egyből adnak gyógyszert is,nem kell jobbra-balra rohangálni(persze egy kis jattot szívesen fogadnak).A fertőtlenítés:én már az első nap veszek kint Sanytol sprayt(ott láttam először 2010 körül,itthon még nem is volt)és telefújom vele a légkondit,a fürdőszobát,és mindent(ez az én fejlövésem).A cuccok fertőtlenítése:viszek Neomagnol tablettát.A cumisüvegeket,cumikat,játékokat abba szoktam lemosni,áztatni.Ha all inclusív-ba mentek,az automatás víz ingyenes.Én tele rakok vele pet palackot(akár 2-3 1.5 literest,abba bele a tabi(az adagolás a dobozban),és abba áztatom,öblögetem a cuccokat.Aztán leöblítem tiszta vízzel.A tápszert úgy készítettem,hogy meleg vizet vittem a gépből.Reggel még általában ezek le vannak takarva,olyankor forró vizet engedtem a csapba,és beleállítottam.Én minden nap szoktam takarítást kérni.Érdemes jattot adni(az ágyon hagyd,különben nem tudja,hogy az övé),sokkal nagyobb kedvvel(ezáltal gondossággal) végzik,és extra dolgokat is kérhetsz(én a fürdő átsikálását szoktam kérni).Mivel nem nagyon megy szabira a személyzet,sanszos,hogy végig ugyanaz a takarító lesz(de ez a többiekre is igaz).Pl.a Palm Beach-ben alap a gondosság minden féle szempontból(és jó fejek,segítőkészek is).A kajálás:mi mindent megettünk(gyümölcsöt,sajtot,tojást,felvágottat,sütit),semmi bajunk nem volt semmitől.A gyerekeknek úgyszint nem!

Ne haragudj,hogy hosszú lett,remélem egy picit tudtam segíteni!Jó nyaralást,és felejthetetlen utat kívánok!

2016. jún. 2. 17:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ! Sokat segített :)
2016. jún. 2. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!