Hányszor mentek játszótérre: napi egyszer, kétszer, vagy nem is minden nap?
Szia! 3 éves és 4 hónapos lányaim vannak. Általában minden nap megyünk sétálni babakocsival ha nincs nagyon rossz idő. Ilyenkor általában kikötünk a játszótéren. Főleg délután megyünk, délelőtt ritkábban. Délelőtt inkább a házat kapom össze, takarítok, főzök. Ha nem kell főznöm , akkor elmegyünk délelőtt is. Itt nálunk egy játszótér van, délelőtt nem nagyon van kint gyerek, inkább délután, akkor viszont tele van, jobban eljátszanak.
Kertesben lakunk egyébként,van homokozó, hinta, labda, van két nyuszink, most vettünk egy trambulint. Itthon inkább a játszópajtás hiányzik.
6,5 éves, kertesben lakunk. ovi után ő megy a kertbe, án meg jövök be vacsit csinálni. mikor kész vagyok, csak akkor hívom be, fürdés, vacsi, alvás... hétvégén is nagyon sokat kint van, akkor az apjával, kertészkednek, fociznak, most már pancsolnak. vasárnap azért el szoktunk menni játszóra, nagyon szereti :)
mikor ideköltöztünk, még nem járt közösségbe, akkor délelőtt mentünk játszótérre, délután meg a kertbe.
azelőtt panelban laktunk, ha jó idő volt 2x mentünk ki, minél több időre, ha rossz idő volt, akkor egyszer egy órára, de annyira muszáj volt, szakadó esőben is ált az ajtóban.. :)
Egy 3 éves fiam és egy 16 hónapos kislányom van. Tavaly őszig napi kétszer mentünk, általában mindkét alkalommal valamelyik játszón kötöttünk ki. A fiam imádja a kezdetektől a gyerekeket, egy igazi örökmozgó, szóval nem volt kérdés: csak kint, a szabadban érezte jól magát. A kislányom ebbe született bele, a terhességemet is végigmozogtam, játszóztam, emelgettem a fiam, nem volt gond. A kislányom is menős gyerkőc, folyton úton vagyunk/voltunk.
Azért írtam, hogy tavaly őszig így csináltuk, mert akkor hirtelen észrevettem a fiamon, hogy lassítani akar, lehet, hogy egy hirtelen növekedés volt az oka vagy a mozgalmas nyár, amin túlvoltunk, de folyton fáradt, nyűgös, picit agresszív volt, úgyhogy lassítottunk. Akkor bevezettem azt a rendszert, hogy egyik nap délelőtt-délután csavargunk, a másik nap pedig délelőtt otthon játszunk, főzőcskézünk és csak délután játszózunk. Bejött, úgyhogy kb. fél éve ketnaponta megyünk ketszer, az itthon töltött délelőttöket tartalmasan töltjük, a kislányom is már nagyon szépen játszik, egyre jobban elvannak a tesók egymással.
Persze ősztől ovi és bölcsi, akkor változni fog a mi kis rendszerünk.
Kertes házban lakunk. Amikor még kicsi volt, és itthon voltam vele, akkor délelőtt meg délután is mentünk ki. Volt, hogy csak a kertbe, volt, hogy sétálni, játszóra ritkábban.
Most 5 éves, ovis, így az ovis barátokkal heti 2-3 játszótér be van iktatva. Hétvégén délelőtt is vagyunk kint, meg délután is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!