Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 hét múlva szülök és a...

3 hét múlva szülök és a párommal nem tudunk dönteni a kislányunk nevéről, segitenétek?

Figyelt kérdés

Miller vezetéknévhez várunk javaslatokat. 2 keresztnévben is gondolkoztunk már.

A mi ötleteink: Adél (Lédának becézve), Vanda, Liliána (mint Lili), Emma, Gyopár, Anna, Inez, Valentina, Nina, Róza, Zóra, Karolina (becézve Lina), Liza

mi ezekben gondolkoztunk de szivesen fogadjuk az ötleteket és persze a véleményeteket a fent felsorolt nevekről és, hogy mik jutnak róluk eszetekbe.

Első babánk lesz 28/N

2016. máj. 25. 14:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, eddig akárkitől kérdeztem a Gyopár senkinek nem jött be, viszont engem valami rejtélyes okból különösen vonzz :)
2016. máj. 25. 14:47
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem is illik a vezetéknévhez a Gyopár, engem is kiráz a hideg és a legtöbb embert, akit kérdeztem.

jó a vezetéknév, a legtöbb amiket felsoroltál illik hozzá, a szótagszámra figyelj, szerintem 2-2 szótaggal hangzik szépen.

Csak el kell dönteni, sok variáció jó, hajrá :)

2016. máj. 25. 15:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt éppen te érezheted meg, nem mások. Nem számít más mit hall szépnek vagy passzolónak. Ha érzed hogy Gyopár az igazi, add azt! Ne engedd hogy befolyásoljon más véleménye. Az én gyerekeimnek is ritka nevük lett és nem bántam meg.
2016. máj. 25. 15:24
 14/18 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem az összes név szép a Gyopáron kívül. Ha havasi gyopárra asszociálok, akkor maga a virág tényleg szép és különleges, de erről a szóról mégse ez jut először az eszembe. Felénk a buta/gyökér szinonímájaként használatos, és szerintem még sokfelé. Valamint a hangzása nem nőies.
2016. máj. 25. 15:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia!:) Először is gratulálok a kislányhoz! Ami a felsorolt neveket illeti számomra legkevésbé a Gyopár tetszik,szerintem se túl nőies név,de ha neked ez tetszik akkor ne befolyásoljanak a vélemények.:) Egyik barátnőmnek most született kislánya,ő a Zora nevet kapta,szerintem szép név,nekem tetszik. Ezek közül amik számomra a leginkább tetszenek az a Liliána,Emma és a Valentina,az utóbbi neven mi is gondolkodtunk,de kisfiúnk született 😊😊
2016. máj. 25. 17:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Tetszik: Valentina, Karolina (csak nehogy Karcsi legyen belőle), Anna, Inez, Róza, Emma

Ami nagyon nem: Gyopár (olyan gyépés név), Liliána (tragédia úgy ahogy van), Nina (nem mondom meg, mire hajadzik), Zóra (hánya zóra?)

Nekem tetszene amúgy még a Boglárka, a Viktória, a Sarolta, a Tamara, a Tímea

2016. máj. 26. 13:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Először is gratula :)

Másodszor amik jól hangzanak szerintem: Adél, Vanda, Anna, Valentina, Liza

Amiket ezekből adnám a helyetekben: Adél, Valentina, Liza (ha nagyon le kell szűkíteni, akkor Valentina)

De szerintem még a Norina is jól hangzik vele, vagy a Dorina. Szép nevek, és nem túl tömegnevek, főleg a Norina, de nem is nagyon feltűnőek.

Sok sikert! :)

2016. máj. 26. 14:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Amik jól hangzanak szerintem:

Miller Adél

Miller Anna

Miller Vanda

Ami elmegy:

Miller Valentina

Miller Karolina

Amik nem passzolnak:

Liliána: a vezetéknévvel túl sok IL szótag kerül egymás mellé ("ililili")

Emma: vezetéknév végével összefolyik (leremma)

Gyopár: teljesen elüt a vezetéknév eredetétől, stílusától

Inez: vezetéknév végével összefolyik ("lerinez")

Nina: egybefolyik valahogy nem jó

Róza: r hangok egymás után összeolvadnak

Zóra: ezzel is valahogy furcsa hatást kelt, talán rövid o-val jobb lenne (Zora)

Liza: r után nehezebb kimondani az l hangot

Más ami nem volt a listán, de szerintem jól hangzana:

Miller Jázmin

Miller Hedda

Miller Janka

Miller Helga

Miller Tekla

Miller Fédra

Miller Dalma

Miller Dóra

Miller Vera

Miller Dorina

Miller Diána

Miller Tímea

Miller Júlia

Miller Lívia

2016. máj. 26. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!