Beleszerettem a név becézésébe... Évi/Évike. Annyira tetszik nekem. Viszont a mai világban nem tudom, merjük-e ezt adni a kislányunknak a sok Hanna meg Zoé mellett. Nem túl régies?
Nem értem, mit kell ezen "merni". Vagy olyan nevet kéne adni, amilyet mindenki más is ad? A most divatos nevek pont azért terjedtek el, mert kezdetben ritkák voltak, csak aztán sok mindenkinek megtetszettek. Az Éva egy teljesen elfogadott, szép, klasszikus név, nem kell hozzá túl nagy merészség :D Tény, hogy mostanában nem sok gyerek kapja ezt a nevet, így jó eséllyel nem sok druszája lesz az oviban, iskolában, de ez nem is baj szerintem.
2016. máj. 25. 08:55
13/19 anonim válasza:
Sosem válaszoltam még a szép név-e a(z)... típusú kérdésekre, mert szerintem tök mindegy, hogy a gyakori kérdések válaszadóinak tetszik-e a gyerekem neve.
Viszont most erre igen: nekem az Éva a kedvenc lánynevem. Kisfiam van, de ha lányom lesz, Éva lesz, szerintem gyönyörű, én Vicuskának fogom hívni. :)
2016. máj. 25. 09:27
14/19 anonim válasza:
Szerintem nem rossz név, és a gyerekek között kifejezetten ritkának számít manapság, érthető, közkedvelt név, még ha mostanában kicsit ki is ment a divatból, de ha nektek tetszik hajrá, semmi kifogásolható nincs benne!
Becézni rengeteg módon lehet, Évi, Évike, Vica, Vicus, Vicuska stb.
(én egyébként Éva vagyok, már felnőtt, és Dunát lehet rekeszteni az Évákkal mind a munkahelyemen, mind az ismeretségi körömben, viszont gyereket nem ismerek egyet sem ilyen névvel)
2016. máj. 25. 10:28
15/19 anonim válasza:
Én 16 éves vagyok, Zoénak hivnak viszont a barátaimmal egyszer láttunk egy lányt aki nagyon hasonlitott rám és Vicának hivták és azóta engem is igy becéznek és imádom. Már a szüleim is úgy gondolják, hogy a Vica jobban illik rám mint a Zoé és ők is igy becéznek. Szerintem nagyon szép név, jó választás
2016. máj. 25. 14:32
16/19 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép név, nem régies, inkább klasszikusnak mondanám.
2016. máj. 25. 18:55
17/19 anonim válasza:
- Éva - falra mászok tőle
- Évi, Vica, Évus/ka jöhet
- Évike - leütés
- Évice - eddig egy idős tanárom hívott így, tőle tök jól hangzott :)
2016. máj. 28. 14:49
18/19 Eva H válasza:
En Eva vagyok es imadom a nevemet! Mig otthon eltunk (vajdasagban) akkor minden masodik lany Eva volt. De miutan elkoltoztunk Australiaba, itt nayon ritka ez a nev, de attol is jobban erzem hogy szep nevem van (koszi szulok)Am a hugom utalja a nevet (Agnes), pedig nekem ez nagyon tetszik.. cask.. itt OZ ban az Agnes egy nagyon regimodi nevnek szamit. Mondja is mindenkinek hogy Aginak hivjak inkabb, de keptelenek igy mondani, legfeljebb ugy hivatja magat hogy "aggi"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!