Éva névről vélemények?
Figyelt kérdés
Beleszerettem a név becézésébe... Évi/Évike. Annyira tetszik nekem. Viszont a mai világban nem tudom, merjük-e ezt adni a kislányunknak a sok Hanna meg Zoé mellett. Nem túl régies?2016. máj. 24. 20:41
1/19 anonim válasza:
Nekem tetszik. Gyerekként és felnőttként is viselhető, senki nem fog megütközni rajta, mindenki érteni fogja elsőre, de nem is lesz tucatnév a korosztályában, azon túl nemzetközi név, külföldön is viselhető.
3/19 anonim válasza:
Figyi, ha passzol a vezetéknévhez, és nektek is tetszik, akkor mi a probléma? Semmi rossz nincs az Éva névben. Most ha itt 10-en azt írják, hogy ocsmány, és nekik nem tetszik, akkor nem adod neki? Mindenkinek más tetszik nyilván, egyébként szép név az Éva szerintem, úgyhogy én mellette vagyok. :)
4/19 anonim válasza:
Mit gondolsz, hogy lett a sok Hanna és Zoé? Úgy, hogy a sok "régi" név mellett, valaki ezt adta..és elterjedt. Szerintem borzalmasak.
Az Éva pedig kifejezetten szép. Nekem emellett az örök klasszikus Anna (ez ma is nagyon gyakori), Júlia, Teodóra és Sarolta tetszik.
Egyik sem újkeletű név, sőt, de szerintem nagyon szépek. Ha lányunk lesz, akkor ezek közül választunk neki.
5/19 anonim válasza:
Szerintem szép és hagyományos. Örök. :)
És kissé különleges is, pont a sok Hanna és Zoé között. ;)
Egyébként miért ne mernétek? Nem Radiátor, vagy Nintendó...
6/19 anonim válasza:
Örök név, bármikor adható. Szép, nőies, klasszikus. A divatirányzatok jönnek és mennek, de vannak nevek, amik kiállják az idő próbáját, és ez az egyik.
7/19 anonim válasza:
Nagyon szép, nekem is az Évi becezes tetszik.
A mi kislányunk valószínűleg Andrea lesz. Nekem tetszenek a régebbi nevek is. Nagy kedvencek: Márta, Ida, Zsuzsanna
8/19 anonim válasza:
Nekem nem csak a divatnevek tetszenek, de az Évát pont nem szeretem. De amúgy nem régiesebb, mint az Ádám pl :D
9/19 anonim válasza:
Szép név, nem elcsépelt, és garantáltan nem lesz 3 ugyanilyen nevű az óvodai csoportban.
10/19 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik, én is gondolkozom rajta. De nekem pont a becézett alakjai nem tetszenek és emiatt hezitálok. Másik nagy kedvenc még a Sára de az sajnos nem megy a vezetéknevünkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!