Suttogó altatási módszer valakinek bevált? Hogyan bírjátok ki, hogy nem veszitek fel a babát mikor sír? Nem aludna el hamarabb ha elringatnánk vagy szopizhatna?
Azt se tudom mi ez a módszer!
A gyerekeimet pedig nem egy könyv utasításai szerint altattam,hanem ahogy jólesett nekik,nekem.
Ha ez épp jelenthetett ringatást,vagy csak melléfekvést,simogatást.
Te most miről beszélsz???
A felvesz-letesz módszer amit a suttogó tanácsol,de ott meg felveszed,csak ugye ha megnyugszik akkor le is teszed.Olyan hogy otthagyod,hadd bőgjön,olyan a suttogóban nincs.
Nekem amúgy a felvesz-letesz nem jött be,de egy idő után 3 hónapos kora körül ha sírt,és nem éhség,vagy tele pelus miatt csak nem akart ágyban maradni,nem vettem fel,mellé ültem,és rázogattam a fenekét,susogtam neki,ilyenek.
2 héten belül elértem,hogy este ágyba raktam és szépen aludt,nem volt az alvással soha gond,azóta sem.Már 5 éves.
Utolsó véleményével maximálisan egyetértek. A Suttogó épp nem arról szól, hogy hagyjuk magára, hagyjuk sírni a babát! Hanem a kötődés, a bizalom kialakulását tartja fontosnak, amibe ugye nagyon nem fér bele, hogy hagyom bömbölni.
Talán el kéne olvasni a könyvet, és úgy mondani véleményt!
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem nagyon bevált mindkét gyerkőcömnél.
A suttogó szerzője a könyveben kerek perec leírja,hogy soha nem szabad a babát magára hagyva sírni hagyni! Tilos!
"szeretem" mikor olyanok írják,hogy be kellene tiltani meg sírni hagyást javasol akik el sem olvasták.Hiszen ha elolvasták volna nem írnának ilyen szamárságokat.Szerintem hasznos könyv,kihangsúlyozza,hogy kezdetektől tiszteljük a babát!ez a legfontosabb.Még azt is leírja,hogy minden alkalommal,ha teszünk vele valamit pl pelenkázás,akkor szóljunk neki,mondjuk el mi történik,n csináljunk hirtelen mozdulatokat,hát akkor hogyan tanácsolná éppen ez a nő,hogy hagyjuk sírni? Nekem sem jött be minden módszere amit tanácsolt,mert a lányomnál nem vált be,de nagyon jó dolgok is vannak benne.Sajnálom a szerzőt,hogy szegény már meghalt.-
Ranschburg:
A Suttogó "titkai"
"Túl vagyok azon, hogy bosszankodjam Tracy Hoggon, hiszen elismerem, valós, létező igényeket elégít ki könyvével. Azt azonban nem szeretném, ha elterjedne a köztudatban, amit hirdet, hogy tudniillik a gyereknek észrevétlennek kell lennie."
Ranschburg Jenő szerint A Suttogó titkai olyan szülőknek szól, akik gyerekük születése után is ugyanúgy akarják folytatni életüket, ahogyan előtte éltek. A javasolt módszerek célja, hogy a gyerek ezt a lehető legkevésbé zavarja meg. Ez ellentétes a gyerek veleszületett, alapvető igényeivel, ugyanis az az egészséges, ha észreveteti magát, ha el tudja érni, hogy kielégítsék igényeit. A szülő jól teszi, ha ezt NEM akarja kinevelni belőle!
Ez egy vélemény Ranschburgtól!
Nem mások véleményét fogadjuk el valamiről!!!Hanem utána járok (ez esetben elolvasom) és kialakítom a SAJÁT véleményemet.Akkor leszek hiteles vélemény alkotó!
Vannak azért saját gondolataid is ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!