Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ankisza név szerintetek szép név?

Ankisza név szerintetek szép név?

Figyelt kérdés
Gondolkodom, hogy ezt a nevet adjam a lányomnak. Esetleg még az Anna név, de ma már minden második babának ez a neve.
2016. máj. 14. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Anna és Ankisza nekem két nagyon eltérő név.

Annát én nem adnám.

Ankisza nem rossz.

2016. máj. 14. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Nekem két véglet. Az Anna szép, de valóban nagyon gyakori. Az Ankisza pedig nekem olyan, hogy "divatból próbálok minél nyakatekertebb nevet választani a gyerekemnek." Én az arany középutat kedvelem, ne is hívjanak mindenkit úgy, de azért egyértelmű legyen ha valaki hallja, hogy az egy név.
2016. máj. 14. 23:10
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Egyik sem szép, de az Anna még elviselhető.
2016. máj. 14. 23:27
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem borzalmas. Ki fogják röhögni a suliban, de lehet hogy még az oviban is. Az Anna viszont szép név:)
2016. máj. 15. 00:47
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Nekem egy eszkimó lány jut róla eszembe. Pedig egyetlen eszkimó nevet sem ismerek, szóval nem tudom megmagyarázni honnan jött ez. :)

Ennek ellenére utánanéztem, MTA szerint ismeretlen eredetű és jelentésű, feltételezik, hogy Hunor és Magor anyjának a neve. Kérdőjel gondolom azt jelenti, hogx nem biztosak benne. Nekem a Csodaszarvas regéből Enéh rémlik. De lehet az nem rájuk vonatkozik, elnézést a tudatlanságomért. ("Vadat űzni feljövének Hős fiai szép Enéhnek: Hunor s Magor, két dalia, Két egytestvér, Ménrót fia.")

Annának vannak még rokonnevei pl.: Anaisz, Anett, Anita, Nanett, Netta, Ninetta, Ninon, Nina.

Más A-val kezdődő nevek: Angelika, Antónia, Amélia, Abigél, Albertin, Amina, Amira, Atina, Auróra,

2016. máj. 15. 01:30
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

A lányom második neve.

Én is úgy tudom, hogy Nimród király felesége volt Ankisza hercegnő.

Szerintem gyönyörű név. Egyébként is tetszenek a sumér nevek.

2016. máj. 15. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
Az Anna szép név
2016. máj. 15. 21:43
 8/8 anonim válasza:
Az Ankisza az Enéh egyik változata.
2023. nov. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!