Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért becézik a Marcellt és a...

Miért becézik a Marcellt és a Mártont Marcinak?

Figyelt kérdés
Szerintem mindkét név nagyon szép, az egyik fiamat Marcellnak hívják. Mi így szoktuk meg, nagyon ritka mikor Marcinak szólítjuk. Miért Marcinak szólítják egyből az emberek azt, akinek a két név közül valamelyik a neve? Mitől jobb, mint az eredeti alakja ennek a 2 névnek? Egy ideig aranyos, de egy kamaszodó fiúnál szerintem már gyerekes inkább.

2016. máj. 12. 15:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én egyik fiam Marcell, és igazad van, egyből Marcizzák. De engem nem zavar, mi is úgy hívjuk, annyira Marci hogy más nem is leherne a neve ;) A kisebb fiam Bertalan, őt pl gyakrabban nevezzük a teljes keresztnevén, mint Bercinek.

De mondok jobbat: a bölcsiben pl Marcusnak hívják :) na az se zavar. Ha őt fogja később, akkor természetesen tiszteletben tartjuk, és majd Marcellnak hívjuk.

A férjem pl András. A családja Bandikának hívja ;) Nehéz ezeket a berögződéseket levetni. Az sem baj szerintem, ha valaki különböző helyeken máshogy szólítanak, a család, barátok, munkatársak...

2016. máj. 12. 17:34
 12/18 anonim ***** válasza:
A Martint még nem hallottam így, de nem tetszik.
2016. máj. 12. 18:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Ameddig kicsi volt, mi is Marciztuk. Csak már most, hogy komoly nagy fiú lett belőle, így már a Marcell szerinte is jobb, meg mi is direkt így választottunk anno. A Marcus becézést én is olvastam a neten, aranyos :)

Nekem meg alapból maga a Martin név nem igazán tetszik.

2016. máj. 12. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nevek, amiket automatikusan becéznek az emberek. Például senkit nem hallottam még, akit úgy szólítanának az ismerősei, barátai, hogy György. Vagy hogy Ferenc. Vagy hogy Zoltán, Károly, Gergely, stb.

Ilyen a Márton és a Marcell is általában. Egyébként én a János névvel vagyok úgy, hogy sokkal jobban tetszik eredeti formájában, mégis a legtöbb Jánost Janinak szólítják. Bár pont volt egy kollégám, akit ha nem Jánosnak szólítottunk, akkor nem volt hajlandó meghallani, amit mondunk :D

2016. máj. 12. 21:15
 15/18 anonim ***** válasza:
62%
A Martinak semmi köze a Marcihoz? A Martin meg a Márton ugyanannak a névnek a két alakváltozata...
2016. máj. 13. 07:38
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Akkor mondd már el, hogy miért nincs a neten sem fent, hogy a Martint Marcinak becézzék? Képzeld el, hogy tudok róla, hogy a Martinnak a Márton a magyar "megfelelője", de mégsem szoktak Martinokat Marcinak becézni. Csak mostanában lett divat. :)

2016. máj. 13. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Csak úgy lehet becézni valakit, ahogy a neten van?? Ha az általad megnézett oldalon nincs fönt egy magától értetődő becéző forma, akkor tilos azt használni? Én igazából azt nem értem, hogy ha ennyire irritál a becézés, miért nem adtál olyan nevet, amit nem szokás becézni, pl Máté, még a kezdőbetű is stimmelne. Miért adtál akkor olyan nevet, amit a legtöbben becézni szoktak? A gyereket meg ha majd zavarja, meg fogja mondani, hogy légy szíves Marcellnek szólíts és kész. Kár emiatt agyvérzést kapni. Főleg ha magad adtál neki ilyen nevet.
2016. máj. 17. 08:37
 18/18 A kérdező kommentje:

Te annyira okos vagy, hogy a hozzádhasonlók miatt érdemes felkelni minden reggel. Nem zavar, hogy sehol nem írtam hogy probléma, hogy valaki a Martint becézi Marcinak, csak nem nagyon értem? Ha a szövegértés nem megy, akkor minek erőlködsz, de most tényleg komolyan kérdezem..

Egyébként úgy látom tényleg megerősíted, hogy nem megy a szövegértés, és ha már itt tartunk. Csak azért adjak más nevet a fiamnak, mert nem tetszik a becézése?

2016. máj. 18. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!