Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha ingyen lenne az összes...

Ha ingyen lenne az összes ajánlott oltás, beadatnátok a gyereketeknek és magatoknak mind?

Figyelt kérdés

A kerületben ingyen van az összes nem kötelező oltás, felnőttek és gyerekek számára egyaránt. (0 napos kortól)

Titeket befolyásolt az ára az oltásoknak abban, hogy beadatjátok-e őket, akár magatoknak, akár a gyereknek? Mit és mit nem adattatok be?

2016. máj. 10. 16:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem,és nem a pénz miatt nem adattam be ami nem kötelező, az agyhártyagyulladás elleni kivételével.
2016. máj. 10. 20:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Sose néztem az árát, nem ez befolyásolt. Csak az agyhártyagyulladások ellenieket adatjuk be a gyerekeknek a választhatóak közül. Magamnak semmit.
2016. máj. 10. 20:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én kivétel leszek, mert én például a Rotarix árát sokallom, legalább is ahhoz képest, hogy simán elkaphat (és el is fog kapni) más, ugyanilyen jellegű betegséget, ráadásul, mivel szájon át adják, mi van, ha kiköpi, kibukja? Akkor megveszem újra, húszezerért? Így, hogy ingyen van, azt mondom, nem oszt, nem szoroz, de pénzt nem adnék érte, mert szerintem annyit nem ér, mint amennyit elkérnek érte.
2016. máj. 10. 21:09
 14/14 anonim ***** válasza:
60%

Nem a pénz miatt, ha róla van szó semmilyen pénz nem számít, de nem adattunk be a Neisvac kivételével semmi nem kötelező oltást.

Gyerekorvos is ezt javasolta, én meg nem vagyok olyan rettentően védőoltás párti, lévén, hogy pl az influenza elleni oltástól a környezetemben volt, akinek leállt a veséje, súlyos állapotban feküdt a kórházban több hétig, volt, aki mozdulni nem bírt, csak az ilyen esetekről annyira nem zengett a sajtó.

De ez rettentő nehéz kérdés amúgy, mert vajon azzal teszel jót, hogy kevésbé kitapasztalt, új oltást adatsz be a gyerekednek, vagy bízol benne, hogy nem fog semmi komolyabbat elkapni, vagy a himlő pl gyors lefolyású lesz, de mi van ha nem? Szóval szerintem ez egy baromi nehéz kérdés, még a mai napig szoktam rajta sokat agyalni, hogy mivel teszek jót...

2016. máj. 11. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!