Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nevet adnád esetünkben?

Melyik nevet adnád esetünkben?

Figyelt kérdés

Vezetéknévről van szó.

Kovács (apa)

vagy

Kovács-Ráday (apa-anya)

Nem ez a két név, csak hasonló

Férjem az első, én a második variációt szeretném

2016. máj. 5. 22:42
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
semmiképp sem szeretnénk két keresztnevet :)
2016. máj. 6. 18:44
 22/29 anonim ***** válasza:
Azt nem érem ha valaki kérdez valamit de nem eggyezik meg az ö elgondolásaival a válasz ami más véleménye miért kell lepontozni.
2016. máj. 6. 20:03
 23/29 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam lefele, csak felfele. Nem tudom, miért kell egyből azt hinni, hogy a kérdező pontozgat...
2016. máj. 6. 20:24
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Bocs csak ez tünt logikusnak.
2016. máj. 6. 21:28
 25/29 anonim ***** válasza:

En voltam az egyik valaszolo aki kiakadt ezen a dupla vezetkneven,de nem rosdzindulatbol irtam csak furcsa.Az ismertsegi korunkben van egy csalad ahol apuka Nagy,anyuka Körmendi volt,aztan felvették egymas nevet igy Nagy-Körmendiek lettek es a gyerekek is nyilvan ezt a vezereknevet kaptak.Igy nekem is tetszene,de ha apzka maradt volna siman Nagy a gyerekek meg duplavezeteknevesek az ugy furi nekem meg mindig.Es ok is csak egy nevet kaptak melle(Lilla,Emma,Zoé)

De egyeblent meg egy pelda Madai Vivien kisfia is Szabo-Madai Zeno lett :)

2016. máj. 7. 15:56
 26/29 anonim ***** válasza:
Gyakorisága miatt én is szívesebben adtam volna az én nevemet a gyerekeknek, de tudom, hogy akkor apjának (és felmenőinek is) nagy önérzetben való sértettségét vontam volna magamra, és a béke többet ért. Szerintem hiába lett divat a rózsaszín ing vagy hogy tudnak már pelenkázni :) sok apának lehet még fontos és büszkeség a névadói státusz.
2016. máj. 9. 11:32
 27/29 A kérdező kommentje:
de hisz ugyan úgy megkapja az ő nevét is...
2016. máj. 9. 11:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj még beszélni erről vele, hogy neked fontos, hogy a gyerek nevében megjelenjen a családi hagyományotok. Ha a férjed nem győzhető meg semmiképpen, akkor marad a Kovács, de attól még mesélj sokat a gyereknek a családról, nem ezen fog múlni a hagyományőrzés. Esetleg találj egy olyan keresztnevet, ami kifejezetten a ti családotok tradíciója, nem a férjedé.
2016. máj. 9. 20:17
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet a második, jól hangzik így ez a két név. Persze ha az apa neve nem lenne ilyen egyszerű, akkor másképp látnám.

Csak annyi kell hozzá, hogy egyszerű legyen a keresztneve. :)

2016. máj. 20. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!