Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nevet adnád esetünkben?

Melyik nevet adnád esetünkben?

Figyelt kérdés

Vezetéknévről van szó.

Kovács (apa)

vagy

Kovács-Ráday (apa-anya)

Nem ez a két név, csak hasonló

Férjem az első, én a második variációt szeretném

2016. máj. 5. 22:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk a 2. Lesz. Divat ide v oda, én nagyon régen eldöntöttem h az én nevemet is megkapja, férjemnek is tetszik. Fiunk lesz és igy legalább a valaki továbbviszi a családnevemet.
2016. máj. 6. 04:27
 12/29 anonim ***** válasza:
61%
Ha meg tudtok egyezni, a kötőjeleset. Mi két kováccsszerűt raktunk össze. Persze ha a férjem nem akarta volna, maradt volna csak az övé.
2016. máj. 6. 07:05
 13/29 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk kötőjelesen kapta a fiunk és ez a férjem kifejezett kérése volt.
2016. máj. 6. 07:21
 14/29 anonim ***** válasza:
79%

Férjem neve kötőjeles, és mivel én nem akartam eldobni az én nevemet, de az övét meg fel akartam venni, így extradurva hosszú nevem lett, van olyan rendszer (pl a SOTE II) ahol nem fért ki a nevem... :/

Én elvagyok így, hiszen én akartam, de a gyerekemet megkímélném (ha tehetném, mert ugye nálunk adott volt, hogy kötőjeles lett a gyerek neve is.)

2016. máj. 6. 08:07
 15/29 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk a férjem abba is belement volna, hogy csak az én nevemet kapja a gyerek. Egy okból lett kötőjeles: van már egy gyereke és szerette volna, ha a névből azért látszik, hogy van köze egymáshoz a két gyereknek.

Neki tucatneve van, míg nekem rettentő ritka. Egyszer nyomoztam, 11 embernek van ilyen családneve az egész világon. Ezek közül a többség nő, a férfiak 50 felettiek lánygyerekkel. Egyetlen kamaszfiú találtam csak a családnevemmel.

2016. máj. 6. 08:29
 16/29 anonim ***** válasza:
61%

én úgy tudom, hogy házasságkötéskor ezt el kellett volna már dönteni. az anyakönyvvezető már akkor bejegyzi, hogy a házasságban született gyermekek vezetékneve mi legyen majd.

amúgy simán Kovács. a kötőjeles névvel meggyűlhet még a baja a gyereknek mikor felnő.

2016. máj. 6. 09:00
 17/29 anonim ***** válasza:
67%
Ha te szeretnéd, hogy a te nevedet is továbbvigye a gyerek, a férjed miért nem ért meg / támogat ebben? Szerintem önzőség, ha meg akarja akadályozni, pláne ha a valós neve is olyan gyakori, mint a Kovács.
2016. máj. 6. 09:21
 18/29 anonim ***** válasza:
54%
Ismeretségi körben: apuka vette fel az anyuka vezetéknevét is... és a gyerekek is két vezeték nevet kaptak. Jól hangzik együtt a keresztnévvel is :)
2016. máj. 6. 09:25
 19/29 A kérdező kommentje:

Apuka Kovács, a másik nevet változtattam csak meg, az passzol is a Kovácshoz, szerintem.

10es, nem, nem a divat miatt, a vezetéknevemet kb 25 ember viseli az országban, különleges, van egy családi történelmünk, és szeretném, ha a gyerekem is azonosulna ezzel. Arról nem beszélve, hogy a Kovácshoz mindegy milyen keresztnevet adok, lesz még belőle 200 másik, ami ugyan olyan, de ha kötőjelesen kapja meg, akkor az csak is ő lesz egyedül.

Le kellett adni az AK vezetőnél, akkor a Kovácsot diktáltuk be, nem akartam ezen vitázni anno, mert 10e ft-ért meg lehet változtatni.

A férjem nagyon is tisztában van vele, nekem mennyire fontos a családnevem, ha Szabó, vagy Misei vagy akármi lenne, akkor is szeretném a kötőjeles verziót a gyerekünknek, az csak rátesz egy lapáttal, hogy a Kovács az egyik (ha nem konkrétan) a leggyakoribb név.

25-30 év múlva mire meg férjhez megy, ki tudja, mik lesznek a szokások. Majd akkor ő eldönti, mit szeretne. Legalább lesz miből válasszon.

Amúgy az én nevem is így, kötőjelesen van. Ahhoz ő ragaszkodott, hogy felvegyem, akkor ehhez miért nem ragaszkodhatok én??

2016. máj. 6. 10:39
 20/29 anonim ***** válasza:
56%
Amennyiben a gyereknek nem lesz hosszú keresztneve (pl két név), úgy én is a te verziódat választanám. Semmi baj nincsen a két vezetéknévvel, főleg ha ilyen gyakori a vezetéknév, mint a Kovács, Tóth stb.
2016. máj. 6. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!