Béla nevet adnátok kisfiatoknak?
Nem adnam,de pl itthon sokszor Belazom :) ahogy sokszor tokalso,szoke herceg,mogyoro,ocsi,ocsisajt es meg sorolhatnam :D
A nagyoknak is szoktam mondani,hogy mela Bela.persze viccbol es mar megszoktak Tolem.
Nem adnám. De van ilyen nevű ismerősöm és igazából szeretem, hogy ha azt mondom, hogy a Béla, akkor MINDENKI egyből tudja kiről beszélek és nem kell magyarázkodni, hogy tudod a "Kovács" Béla, a fiatalabbik, amelyik tűzoltó stb...
Én is olyan nevet szeretnék választani, amelyik nem túl hivalkodó (Dzsindzser), de mégis van megkülönböztető ereje.
A Bélát azért nem adnám, mert elég gyakran használták mindenféle viccekben, paródiákban, kabarékban, emiatt picit komolytalanná vált. A másik pedig, hogy nem tudnám sehogy becézni (Béci, Béluska biztos hogy nem tetszene).
Látod kérdező? Ha igazán egyedi nevet akarsz, amiből se oviban, se suliban nem lesz több, akkor Béla lesz a fiad. (nem Benett, meg társai)
:-)
Én is pont ezt mondtam a barátnőmnek,hogy ha azt nézzük,ritka és mégsem írják el,nem kell magyarázni:))
#9 ne törődj vele,lepontozók mindig lesznek sajnos.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!