Melyik név hangzik jobban szerintetek?
Péter Loretta vagy Péter Lora
Nagyon nehezen jutottunk el idáig a névválasztásban, és megint elakadtunk.
Nekem a Lora felé húz a szívem, a férjem viszont a Lorettát szeretné. Szerinte a Lora nem "teljes" és a Lorettát is becézhetjük Lorának.
Az is felmerült hogy a Lora mellé választanánk még egy nevet. Már annyit gondolkoztunk hogy minden névre találunk valami okot hogy miért nem tetszik.
A Péter a vezetéknév :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
A Loretta jobban cseng a vezetéknévvel.
Mivel rövid a vezetéknév, legalább 3 szótagú nevet javasolnék mellé.
A Loretta azért is jó, mert a Péter magas hangrendű, a Loretta mély hangrendű és ez kellemes hangzású együtt. Ráadásul az R végződést lágy hang (L) követi.
Ha teljesen más nevet kerestek, a fentieket szerintem fontoljátok meg szempontként. Csak a hasamra csapok, de több szótagos, nem kemény mássalhangzóval kezdődő nevek hangzanak jól a vezetéknévvel. Ne a nevet nézd, hanem a hangzás jellegét:
Péter Amarilla
Mély hangrendű (egy betűt kivéve), hosszabb.
Rövid névvel nem hangzana jól. Péter Zoé (kemény hanggal keződik) vagy Péter Éva (túl rövid).
Nekem ez a r+L elég nehezen emészthető, de ha már,akkor nekem Lora.
Nekem a Loretta túl idegen,meg valamiért (bocsi) a kazettára asszociálok.
hááát igazából egyiksem.
ha csak ez a kettő van akkor a Loretta. de valahogy nem jó mondani.
én valami jobban hangzó keresnék PL:Péter Beáta,Péter Izidor. most eltekintve attol,hogy ez egy elég gáz név azért: elég hosszú,magán hangzóval kezdődik ami azért elég jó,nem törikmeg,és É,E,I,I,O azért jobb mint a É,E,O,E,A,.,É,E,O,A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!