Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtartanád a gyereket, ha...

Megtartanád a gyereket, ha down-szindrómával születne?

Figyelt kérdés
2016. máj. 1. 10:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Igen, mert velük dolgoztam, ismerem őket.
2016. máj. 1. 12:52
 12/22 anonim ***** válasza:
43%
HA fiatalabb lennék, és lennének tesói, vagy tudnék még szülni , akkor igen. Egykének nem vállalnám.
2016. máj. 1. 13:26
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem
2016. máj. 1. 13:46
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

Nem vállalnám, főleg akkor nem ha lennének testvérei.

Igaz később jelentkező betegségből kifolyólag de láttam családokat szétesni, a miénk is tönkre ment testvérem betegsége miatt, még úgy is hogy azóta már meggyógyult.

Nem tenném ki a családom és magam önként annak a szenvedésnek.

Ha időben kiderülne, hogy beteg a gyerek megszakítanám a terhességet.

2016. máj. 1. 13:47
 15/22 anonim ***** válasza:
52%
Ha terhesség alatt kiderülne, biztos, hogy elvetetném. Tudom, hogy vannak enyhébben sérültek is, akikkel viszonylag normális életet lehet élni. De vannak olyan betegek is, akiknek az az élet szenvedés, ugyan úgy, mint a környezetének. Nem hiszem, hogy jogom lenne ilyen életre kényszeríteni, ha nem a szerencsések közé tartozna, akiknél enyhébb fokú a betegség. És nem lenne jogom a már meglévő gyerekemet sem kitenni ilyen életnek.
2016. máj. 1. 14:02
 16/22 anonim ***** válasza:
56%

Én sem tartanám meg.

Nem őmiatta, hanem legfőképpen miattunk. Nem akarnám még 3 vagy több ember életét megnehezíteni / tönkretenni ezzel.

Valóban vannak értelmes(ebb), nyugodt(abb) Down-osokok, de az ellenkezője is sokszor előfordul. Én ismerek 2 nőt is, akinek Down-os a gyereke, az egyik csak ül a földön és 5 percenként ordít, a másik meg agresszív. És ezt egy csecsemő esetén nem lehet tudni, belőle ilyen lesz-e esetleg majd, a testvérét is félteni kellene tőle... Ilyen életet nem akarnék.

2016. máj. 1. 14:46
 17/22 anonim ***** válasza:
56%
Nem tartanám meg. Ez számomra nem kérdés.
2016. máj. 1. 14:48
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem tartanám meg és tök mindegy, hogy lesz e még testvére...Nem szeretnék nekik pályát választani.

Manapság divat downos kisminkelt kislányokról megosztani képeket a facebookon, hozzátartozó idézetekkel, de a legtöbb megosztónak fogalma sincs, milyen az élet velük. Nekem van! Velük dolgoztam, de úgy, hogy ott éltem velük. Persze amikor játék volt, az móka és kacagás, na de nem csak ebből áll az élet....

2016. máj. 1. 16:28
 19/22 anonim ***** válasza:
35%
Nem tartanàm meg.
2016. máj. 1. 16:40
 20/22 Betu ***** válasza:
Nem semmiképpen sem. Se neki és se nekünk nem lenne egy jó élet. Valamint nem tudnâm elfogadni,hogy gyógyíthatatlan beteg a gyerekem. Ez van.
2016. máj. 1. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!