Megtartanád a gyereket, ha down-szindrómával születne?
Nem vállalnám, főleg akkor nem ha lennének testvérei.
Igaz később jelentkező betegségből kifolyólag de láttam családokat szétesni, a miénk is tönkre ment testvérem betegsége miatt, még úgy is hogy azóta már meggyógyult.
Nem tenném ki a családom és magam önként annak a szenvedésnek.
Ha időben kiderülne, hogy beteg a gyerek megszakítanám a terhességet.
Én sem tartanám meg.
Nem őmiatta, hanem legfőképpen miattunk. Nem akarnám még 3 vagy több ember életét megnehezíteni / tönkretenni ezzel.
Valóban vannak értelmes(ebb), nyugodt(abb) Down-osokok, de az ellenkezője is sokszor előfordul. Én ismerek 2 nőt is, akinek Down-os a gyereke, az egyik csak ül a földön és 5 percenként ordít, a másik meg agresszív. És ezt egy csecsemő esetén nem lehet tudni, belőle ilyen lesz-e esetleg majd, a testvérét is félteni kellene tőle... Ilyen életet nem akarnék.
Nem tartanám meg és tök mindegy, hogy lesz e még testvére...Nem szeretnék nekik pályát választani.
Manapság divat downos kisminkelt kislányokról megosztani képeket a facebookon, hozzátartozó idézetekkel, de a legtöbb megosztónak fogalma sincs, milyen az élet velük. Nekem van! Velük dolgoztam, de úgy, hogy ott éltem velük. Persze amikor játék volt, az móka és kacagás, na de nem csak ebből áll az élet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!