A párom gyereket akar de én nem, mitcsináljak? Többi lent
Saját tapasztalatból azt mondom, nem lehetsz biztos benne, hogy nem fog megváltozni a véleményed a gyerekvállalásról pár év múlva. A társaságunkból kiindulva 19 évesen senki sem gondolt még erre, és jó 10 évvel később kezdtek csak születni a gyerekek. Egyetlen barátnőm van, aki 19 évesen szült (el is vált nem sokkal később), a szülei segítségével nevelte fel a lányát iskola és munka mellett. Ő kvázi együtt nőtt fel a lányával.
A párodnak mondd meg, hogy várjatok még pár évet, és meglátjátok. Ha szeret, és veled képzeli el az életét (nem csupán „gyerekgyártásra” tart), akkor meg kell értenie, és tud várni. Ha évek múlva is kiráz a hideg téged a témától, akkor viszont a kedvéért ne szülj, mert az mindenkinek rossz lesz.
Tapasztalatom szerint kétféle módon lehet elérni valamit: ha nagyon akarod és ha nagyon nem akarod. Szóval, ha nagyon nem akarsz gyereket, akkor ezt ne hangoztasd, mert teherbe fogsz esni. :)
akinek rossz gyerekkora volt lehet hogy pont azért akar gyereket hogy valakinek boldogabbat adhasson.
de teljesen mindegy nem ez a lényeg, hanem hogy nincs még meg a háttere a közös gyermeketeknek, neked még élned kell, dolgoznod, esetleg tanulnod (szakmád van e, mert elég szomorú az élet ha vissza akarsz menni gyesről dolgozni és nincs semmi jó kis szakmád). A párodnak meg az legyen az első felelős döntése hogy először elvesz, másrészt ha szeret, akkor várja meg amíg megérsz a gyerekvállalásra, mert ha azt nem érti meg hogy Te még fiatal vagy, nem hajlandó 3-4 évet várni, akkor szerintem ez nem egy szilárd kapcsolat, amire gyermeket lehetne vállalni.
Még akkor sem ha az egzisztenciális háttere megvan, amit szintén kétlek.
És ultimátumból sosem sül ki semmi jó. Sógornőmék is így vállalták be a gyerekeket, már válnak lassan. Egy másik ismerősömék is most indították a válópert, ott a 2. gyerkőc volt ultimátum tárgya. ezt így nem lehet.
19 vagy..nem 39.
én 32 évesen jutottam el oda, hogy gyereket szerettem volna. van még idod, hiszen annyira fiatal vagy. addig még lesz néhány kapcsolatod mire megtalálod azt az embert akinek szulnél is.
Ki az a bolond, aki gyereket akar ilyen elcseszett világba?
Hihetetlenül igénytelen ember lehet, ha ezt jónak látja a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!