Egypetéjü ikerlanyokat várok. A név választásnál vagyok bajba. Azt olvastam, hogy ne válasszunk hasonlót. Pedig nekem az Imola - Viola tetszik. Vagy legyen az Imolához a Linett? Vélemények?
Szerintem ne legyen ennyire hasonló hangzású.
Pont ugyanannyi szótag, ugyanazok a magánhangzók.
Az egyiket cseréld le a 3. kedvenc névre.
Szerintem is próbálj különbözőbbet választani.
Persze ettől még a szótagszám vagy a magánhangzó lehet azonos.
Nekem az Imola azért nem tetszik, mert azt jelenti, hogy 'mocsár, hínár'. Számomra ez olyan negatív hangulatú.
A Viola viszont nagyon tetszik, amellé keresnék valamit. Esetleg, hogy passzoljanak egy másik virágnevet pl.:Jázmin, Boglárka, Ibolya, Kamilla, Róza.
Hát, inkább a Viola, mint a Linett az Imola mellé.
Annyira nem hasonlóak ezek. Esetleg a viola helyett Violetta, és akkor teljesen más a hangzás... persze, értem, a Viola tetszik ;)
Amúgy engem anno nem nagyon érdekelt, hogy másnak mi a véleménye a választott nevünkről...
De most így beugrott, hogy az egyik leányzó neve lehetne Sára, a másik pedig Dzsesszika... mekkora lenne már!
A túl hasonló név nem jó, mert keverik?
Ugyan már!
Anyánk minket is a másik nevén hív, pedig 10 év van köztünk, kicsit se hasonlítunk, és a nevünk is teljesen különböző, még a családnév is. :)
Sőt, engem sokszor anyám nevén hívnak, a lányom az idősebb tanárok az én nevemen.
Amúgy is mindenki becézni fogja őket.
Imolát nem adnék.
1. Az egy gaz.
2. Imolákkal rossz tapasztalatom van.
A Viola szép, válassz mellé egy másik szép növénynevet, pölö: Kamilla, Jázmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!