Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az anyákról akik szülés után úgy edzenek hogy emelgetik a gyereküket mint egy súlyzót vagy vele edzenek?

Figyelt kérdés
Láttam már neten meg tv-ben olyan videókat hogy frissen szült anyák úgy akarnak gyorsan formába lendülni szülés után hogy a gyereküket emelgetik súlyzó helyett mondván hogy így edzés közben is együtt lehetnek a gyerekükkel. Vagy felülés közben ráteszi a hasára, fekvőtámasz közben meg alá teszi és mindig ad neki egy puszit. Olyan is van hogy a hátára teszi ilyen babahordóban és úg csinálja a fitneszt, lábemeléseket meg ilyesmi. Szerintem ez már abszurdum. Tudom hogy nagyon eluralkodott a fitnesz őrület és a fiatal anyák jól akarnak kinézni de ez már túlzás ahelyett hogy hagynák az újszülött csecsemőt inkább emelkedik meg ide-oda teszik csak hogy ők jól nézzenek ki. Alapból azt sem értem miért akarnak egyből szülés után lefogyni meg szégyellni hogy terhese, ez vele jár. Ti mit gondoltok?

2016. ápr. 27. 12:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Megfogalmazod nálad mit takar a cicababa?
2016. ápr. 27. 13:14
 12/19 anonim ***** válasza:
19%
én már terhesség alatt is nagyon odafigyeltem! 55 kilóval indultam, 62-vel mentem a szülőszobára. Mindezt azért, mert én a szülés után is nő akartam maradni! Ebben persze benne van az is, hogy nem vizesedtem szerencsére. A 6 hét letelte után lazán mentem a strandra és csak lestek, amikor meglátták, hogy gyerek is van! Persze giga melleim is voltak, mert ugye szoptattam :D
2016. ápr. 27. 13:17
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Hu én erről nagyon durva videokat láttam, ráadásul Amerika, szóval nem várná az ember hogy ennyire sötétek, a gyermekeket karuknál fogva lendítik, de szaltószerűen is fejük fölé és le, ami köztudottan tilos.

Amugy felesleges strapának tartom, mert aki vékony volt, szüles után edzés nélkül is vékony lesz ha ufyanolyan aktiv életet él mint korábban ill ugyanolyan normálisan táplálkozik.

A tulsulyt a természet megoldja csak arra kell figyelni hogy ne akadályozzuk ebben tésztás pörkölttel meg egyoldalu mozgásformával(pl ülőmunka sport nelkül)

2016. ápr. 27. 13:44
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Meg amugy a linkelt videorol jut eszembe, hogy egy babát sem a feneke alatt kellene tartani, hanem a derekánál.de ezt millio anya nem tudja.

Szoval én inkább az egyéni tornát javaslom, attol még ott lehet a gyermek.az én gyermekem is elmászkál, eljátszik körülöttem amìg a 13 perces videokra ugrálok a netről.ha van olyan hogy erre szánok időt...:)

2016. ápr. 27. 14:03
 15/19 A kérdező kommentje:
Na szépen lassan megjönnek az ellenvélemények is. Szerintem nem kellene túlzottan belevonni a babát mert lehet nincs is kedve az egészhez, de ezt ő ugye még nem tudja elmondani. A cicababára meg amúgy azt értettem hogy folyamatosan fogyózik akkor is ha cérnavékony, folyamatos smink és haj, túlzottan kényes a külsejére stb.
2016. ápr. 27. 14:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Ugyan nem fogyózom, de tudatosan étkezem. Vékony is vagyok. Minden nap sminkelek, fodrászhoz is rendszeresen járok, sőt manikűröshöz is, de senki nem mondta még rám, hogy cicababa :D Mondjuk vicces is lenne, főleg amikor délutánonként kertet kapálom :D
2016. ápr. 27. 16:09
 17/19 anonim ***** válasza:

Megjegyzem a cicababák többsége nem fogyózik... Diétázik. Nagyon nem ugyanaz.

Diétának hívják a szálkásító étrendet is és diétának híják a tömegnövelést is (igen...az irányított hízás is diéta).

Szóval akiről te beszélsz, hogy akkor is fogyózik, amikor nádszálvékony.. Nem fogyózik, hanem diétázik, amivel szinten tartja az addig elért eredményt.

Én nem vagyok annyira kitartó, mint a "cicababák", akikről te írsz, de minden tiszteletem az övék, hogy képesek kőkemény melót belefektetni. Mert amit legtöbbjük csinál, az bizony kőkemény munka.

Egyszer próbálj meg betartani egy rendesen kiszámolt étrendet..és csináld hozzá az edzés sorozatot.

Ugyanez igaz amúgy a "gyúrós" srácokra. Jelenleg a párom is "gyúrós" srác. Sokak szemében legalábbis biztos az lenne.

Hogy mit csinál? Veszi a fáradtságot és minden másnap lejár kondizni, mellé minden nap bringával megy munkába. Nem eszik szart, odafigyel arra, hogy mit főz, mennyit eszik. Néha persze lemegy egy-egy pizza, de alapvetően tudatosan egészségesen eszik. Na meg aztán fehérjeport szed, mert csirkemellből nem tudja megadni a szervezetének a kelló mennyiségű fehérjét. (A fehérje nem koksz..) Mellé brutál multivitaminokat szed.

Nem egy ostoba gyúrós, hanem egy nagyon okos informatikus, akinek vállalkozása van, mellette pedig kiemelkedően jól keres.. A felső 2%-ban van.

Na ezt csak azért, hogy ahogy a "gyúrósok" jó része sem ostoba, tahó, úgy a "cicababák" jó része sem ostoba, folyton körmöt reszelgető, fogyókúrázó, bulémiás pcsa.

2016. ápr. 27. 16:33
 18/19 anonim ***** válasza:
63%

A nagyobbik fiammal anno 8 éve jártam baba-mama tornára, és ott is hasonló gyakorlatok voltak. Máshogy nem is nagyon lehetne mellettük tornázni, csak ha őket is "bevonjuk". Nekik ez szórakoztató, szeretnek kézben lenni, és tök mindegy neki, hogy csak azért vannak felemelve, hogy kézben legyenek, vagy azért, mert az anyjuk közben tornázik is.

Elhiheted, ha a babának nincs hozzá kedve, nem csinálja ezt senki. Én is volt, hogy elmentem a gyerekkel tornázni, de nem volt abban a hangulatban, akkor csak fogtam az ölemben és ringattam. Meg olyan is volt, hogy bealudt, mire odaértünk, nyilván nem keltettem fel, akkor nélküle csináltam a gyakorlatokat.

Természetesen ezt nem frissen szült anyák csinálják, 6 hét előtt nem szoktak nagyon tornázgatni. De aki meg akkora sportember, hogy szülés előtt is a mindene volt a mozgás, az szerintem tudja, hogy mennyit bír, mikor kezdheti el. Én nem vagyok ilyen, ezért ki is vártam a 6 hetet mindkét alkalommal, és nem is tornáztam olyan nagyon sokat, csak amennyi jól esett.

2016. ápr. 27. 17:31
 19/19 anonim ***** válasza:
63%
Néha tornáztam így a fiunkkal, mert jó buli volt. Ő is élvezte, nekem is jól esett a mozgás, ráadásul ő állandóan kézben akart lenni. Amikor a férjem eljött gyedre és én visszamentem dolgozni, ő is tornázott néha így, de amikor már nagyobb volt, akkor egyszerűen ült és röhögött rajta. :-) Egyébként ezt az indokot nem értem, hogy lehet, hogy nem is tetszik a gyereknek és nem tudja kimutatni. Hát az én fiamnak, ha valami nem tetszett, azt az első naptól kezdve ki tudta mutatni, ordított mint a sakál. :-) Ha nem tetszett volna neki, hogy tornázok vele, akkor sírt volna. Vagy csak nekem van olyan gyerekem, aki sír, ha valami nem jó, esetleg kényelmetlen neki?
2016. ápr. 27. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!