Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósék láthatási jogukat...

Anyósék láthatási jogukat szeretnék érvényesíteni. Lehetséges ez ha az apának is van?

Figyelt kérdés

Férjemmel elváltunk, felügyeleti jog az enyém, láthatási jog az övé.

A nagyszülők életükben kétszer látták a gyermekünket, aki most 5 éves. Apa kevesli az időt amit együtt tud tölteni a fiával és kitalálták, hogy akkor a nagyszülők bírósági úton kérnek láthatást, hogy több ideje lehessen az apának.

Én úgy tudom, hogy ez az apa láthatási idejével fog egybeesni. Egyébként nem fognak vele találkozni, ez az idő is apáé lenne.

Mire számíthatok?

2016. ápr. 27. 08:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdezo! Kérdésedre válaszolva jogosult a nagyszülő is a gyermekkel kapcsolattartasra. Ehhez azonban bírósághoz kell majd fordulniuk, ahol a gyermeket is meghallgathatjak. Ha ott is elmeséli ezeket, amiket itt leirtal akkor az is lehet h az apai kapcsolattartás korlátozására fog sor kerülni.
2016. ápr. 27. 16:06
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Elfelejtettem leirni, h csak akkor tudnak bírósághoz fordulni a nagyszülők ha a bíróság határozott a kapcsolattartás kérdésében, es azt is csak akkor ha az ítéletet 2 éven belul hoztak. Egyéb esetben csak a gyamhatosaghoz tudnak fordulni.

Utolso voltam 😊

Ne aggódj sztem, nem hinnem h igy megadnak nekik a lathatast, plane ha összesen 2x lattak es igy a gyerkőc nem is ismeri. Ha meg is adnak vmi folytán max felügyelt lathatas lenne 😊

2016. ápr. 27. 17:49
 23/23 anonim ***** válasza:

szerintem ilyen esetben a nagyszülő havi 1 napnál nem kap több láthatást

az apuka csak pattog a bíró is látni fogja

2016. ápr. 27. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!