Mennyire gyakori, hogy kisiskolások osztálykirándulása úgy néz ki, hogy mennek a gyerekek busszal, a szülők, tesók utánuk kocsival?
osztálykirándulásra miért mennek a testvérek és a szülök ????
nálunk ilyen nem volt ...
ha volt esetleg 1-2 szülő az a buszon volt
Szerintem orbitális hülyeség. Ez így nem osztálykirándulás, hanem egy kirándulás az osztályfőnök szervezésében. De marhára nem az osztályról szól.
Nem beszélve arról, hogy van mondjuk 25 gyerek az osztályban, 20-nak elmennek a szüleik is, a maradék 5-nél meg nincs kocsi, vagy dolgoznak a szülők, és ők ott vannak egyedül, szülő nélkül.
Egyébként év elején megcsinálták ezt a fiaméknál is, bár nem így, hanem ott szólt is a tanítónéni, hogy gyerekenként egy szülő mehet. A 28 fős osztályból 25-nek ment el valakije, a maradék 3-nak nem, és láthatóan nem is érezték így jól magukat. Az összes szülő végig a gyereke seggében volt, egymással alig tudtak játszani. Nem beszélve arról, hogy volt olyan, amit a tanítónéni nem engedett meg a gyerekeknek (valami izére felmászni, ami most lényegtelen, hogy szerintem helyes, vagy sem, az a lényeg, hogy a tanító nem engedte meg), erre némelyik szülő privátban megengedte, akkor már persze az összes többi is, csak annak a maradék háromnak volt érvényben, hogy nem szabad.
Többet nem is mennek így kirándulni, megmondta az osztályfőnök is, hogy ezentúl maximum 3-4 szülőt vár a kirándulásokra, akik neki segítenek az ÖSSZES gyerekre figyelni.
Teszem hozzá, amikor én gyerek voltam, ez magától értetődően így működött. Most nem tudom, hogy az általad írt verzió gyakori-e, de ha én osztályfőnök lennék, ezt biztosan nem engedném. Egyébként a fiamék már oviban is mentek kirándulni úgy, hogy csak a két óvónéni, egy dadusnéni, meg két kísérő szülő, és teljesen normálisan lezajlott a kirándulás. Elsőben máshová járt, ott is simán elmentek a két tanítónénivel, plusz két szülővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!