Rosszul gondolom?
Van egy 5 évesem, aki a múlt héten végig beteg volt, én pedig elkaptam tőle, napok óta lázas vagyok, betegszabi, stb..
A körzetim mondta, hogy nem lenne szerencsés, ha visszafertőzném, ezért ha esetleg van más mód, ne legyen kontakt köztünk pár napig. Így a szüleim viszik reggel oviba, apa megy érte, leteszi a mamáéknál, marad vele, majd mikor elaludt, hazajön. Délután óta annyira lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem tudok vele lenni, hogy mással kell lennie, hogy nem tudom ellátni. Rosszul gondolom szerintetek? Párom szerint nagyon, de engem ez akkor is nagyon stresszel :( szüleimnél nagyon jól érzi magát egyébként.
Úgy is el lehet kerülni, hogy ne fertőzd vissza a gyerekedet, ha sűrűn kezet mosol, sűrűn szellőztetsz a lakásban, figyelsz, hogy hová köhögsz és tüsszögsz és nem puszilgatod a szája körül a gyereket és akkor sem kapja el. Nem kell azért napokig kerülni a saját gyerekedet.:)
Amúgy ha nálatok is olyan az ovi, mint nálunk, akkor elég, ha visszamegy az oviba és úgyis lesz ott olyan gyerek, akit betegen visznek oviba és megfertőzi a tiédet.
Én biztos nem kerülném a saját gyerekemet akkor sem, ha beteg vagyok, csak sokkal elővigyázatosabb vagyok, így még soha nem kapott el tőlem semmit, vagy adtam volna neki vissza azt a betegséget, amit korábban én kaptam el tőle.
Igen, folyamat köhögök tüsszögök.
Nem kerülöm. Óvnám. Mert már jártunk ebben az utcában.
"Hát, amikor folyamatosan köhögsz és tüsszögsz, lehetsz akármilyen elővigyázatos, moshatsz kezet, szellőztethetsz, akkor is fertőzöl."
Érdekes, nekem még soha nem sikerült így megfertőznöm a kisfiamat. Sőt, a férjemet sem. És neki se sikerült még így megfertőznie a kisfiunkat. Ellenben a kisfiunk sokat fertőzött már minket meg.
Szóval nehogy már az legyen a normális, hogy ha beteg szülő, akkor a gyereket 1 hétre mindig elküldjük másokhoz, csak nehogy beteg legyen ő is. Oké, bizonyos szinten véded, óvod, ez természetes, de azért nem kell túlzásokba esni!
Miért is esek túlzásokba? Úgy látom, nem jutott el az agyadig, amit írtam: már jártunk abban az utcában. Ő lefertőzött, és meg utána vissza, hiába a kézmosás, ruhába tüsszentés. Azért, mert veletek nem fordult elő, attól még mással megesik. és csak hallkan megjegyezném: nem egy hétről volt szó.
Te, mártír...
"Miért is esek túlzásokba? "
Félreértettél, nekem nem veled volt a bajom, hanem azzal, aki azt írta, hogy így nem lehet elkerülni azt, hogy megfertőzd a gyereked, ahogy én írtam. Leírtam a tapasztalatomat, hogy de márpedig igen is lehet. És nem arról van szó, hogy csak mi vagyunk ilyenek, mert a kisfiam nem az az erős immunrendszerű gyerek, éppen ellenkezőleg, sajnos az óvoda első 2 éve arról szólt, hogy 2 hetet oviba, 3 hetet itthon.
Viszont a másik kedves válaszoló írta, hogy márpedig így nem lehetséges. És oké, hogy ti most így jártatok, de nehogy már ez legyen mindenkinél és mindig a normális, hogy ne lehessen a gyereknek még a közelébe se menni, mert úristen, mi lesz.
Meg aztán egyszer se biztos, hogy annak idején is, amikor állításod szerint visszafertőzted a gyerkőcödet, hogy tőled kapta vissza. Gondolom jár embere közé, meg kimegy a levegőbe, simán visszaszedhette mástól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!