Pihenni nagyon keveset, probaltam akkor aludni, mikor a baba, de nem nagyon sikerult... Hazimunkat nem vegeztem, csak a babaval foglalkoztam es ot emeltem.
2016. ápr. 19. 14:24
2/11 anonim válasza:
Szinte semmit! Már az első után is,amikor hazaengedtek összedobtam egy laza vacsit. A másodiknál meg ugye már eleve a két gyerek mellett nem igazán tudtam pihenni. Apa 3 napot maradhatott itthon.
A Kicsi születésekor, a Nagyot már a kórházban emeltem, akkor volt kb. 15-16 kiló. De semmi bajom nem lett. Sőt 4 héttel a császár után mentem futni.
2016. ápr. 19. 14:30
3/11 anonim válasza:
Szerencsére az első két hónapban volt segítségem, és csak minimális házimunkát kellett végeznem. Emelni csak a babát emeltem, illetve tőle kisebb súlyú tárgyakat. Nagyon fáradt voltam az első hat hétben: meg kellett szokni, hogy a baba kb. három óránként kért enni - éjjel-nappal egyaránt -, úgyhogy talán kétszer fordult elő, hogy egyhuzamban négy órát aludtam. Ráadásul az első hónapban minden éjszaka több órát is sírt a baba, nagyon nehéz időszak volt.
2016. ápr. 19. 14:30
4/11 anonim válasza:
anyukam itt volt az elso harom hetben ugyhogy hazi munkat nem kellett vegeznem. ettol fuggetlen nem pihentem hanem szoptattam es amikor azt epp nem akkor fejtem mivel majdnem elapadtam a korhazban es az elso 4 hetem az errol szolt. emellett a babam mar 3 hetesen nem aludt nap kozben 3 oranal tobbet (6 hetesen meg mar csak napi 1-2 orat) szoval onnantol hpgy anyu elment kvazi szoptattam-fejtem-dajkaltam. a 4. hettol azert mar fozni foztem, a takaritast bevasarlast a ferjem intezte az elso 1-2 honapban, igy emelnem nem kellett...az elso h emeltem talan 5-6 hetesen a kerti munka kozben volt, akkorar kimentem kicsit gazolgatni de nem igazan esett jol.
2016. ápr. 19. 14:32
5/11 anonim válasza:
Ahogy haza mentem, mindent ugyanúgy csináltam, amit csak kellett. Pihenni akkor tudtam, mikor a aludt a pici. Az első után még viszonylag sokat, a 2. után már nem sok lehetőségem volt pihengetni. Az első 1-2 hétben figyeltem, hogy nehezet ne emeljek, de aztán már nem csináltam semmit másképp, mint korábban.
2016. ápr. 19. 14:41
6/11 anonim válasza:
Szombati napon engedtek haza, hétfőn pedig már ment a párom dolgozni, úgyhogy többnyire a kisfiammal ketten voltunk és aznap már vittem is sétálni. 4 kg fölötti súllyal született, így amikor hordozóban vittem valahova kocsival, őt cipeltem. 1-2 hét után fokozatosan már mindent csináltam otthon. Nem rohantam, ha fáradtabbnak éreztem magam, akkor kicsit ledőltem pihenni, amikor a baba is aludt napközben.
2016. ápr. 19. 14:52
7/11 anonim válasza:
Férjem az első 3 hétben szabin volt. Akkor felváltva etettünk és pelenkáztunk. A kórházban is benn lakott velünk, így ott is ez volt. 1 hete szültem, mikor kimentem sétálni először, fájt a seb, de jól esett a levegő. Aztán egyre többet és többet bírtam sétálni, ez manapság már 8-9 km is. Vérzésem 1,5 hétig volt.
Eddig kétszer voltunk vele múzeumban, és egyszer vidéken vonattal, egyszer autóval. Az éjjeleket egy napos korától átalussza és tápszeres. Házimunkát eleinte a férjem vitte, 2 hete már közösen, 50-50. Emelni csak a gyereket, ma először már a babakocsit is emeltem a munkahelyem lépcsőire fel.:) bevásárolni is együtt járunk, így nem cipelek, nagy dolgokat a teszkó kihozza,
6 hetes
2016. ápr. 19. 14:55
8/11 anonim válasza:
Igyekeztem sokat feküdni, naponta többször is. Takarítottam, mostam, babát elláttam, de nyugodt, nézelődő újszülött volt, úgyhogy volt időm pihenni is. Többnyire a párom főzött, vagy eljártunk ebédelni.
Nehezet nem emeltem, de sokat sétáltunk, és a második héttől már biciklizni is tudtam.
2016. ápr. 19. 15:34
9/11 anonim válasza:
Pihenés? Sajnos soha egyikkel sem,3x volt császáros szülésem.A harmadiknál végkép nem tudtam magam kímélni.A férjem nem tudott itthon lenni velünk,magam voltam a 3 gyerekkel.De itt vagyok túl éltem. :)
2016. ápr. 19. 15:42
10/11 anonim válasza:
Az elsőnél még segítettek a nagyszülők, házimunkát nem kellett, csak a babával foglalkoztam. A másodiknál takarítással kezdtem itthon, nem volt segítség a férjemen mívül, ő meg dolgozott, a bevásárlást intézte. Meg akkor már ott volt a nagy is, a nagyszülők meg tojtak ránk, de nem volt gond. A másodiknál valahogy sokkal könnyebb is volt a felépülés, meg lehetőségem se volt lazítani. Mivel menni kellett a nagyért a 10 kilós babakocsit ki- be kellett emelnem a csomagtartóba, mert a picit is vinnem kellett, simán ment.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!