Most akkor mikor kezdjem a hozzátáplálást?

Töltsd ki, megkapod a választ hogy nálatok korai-e:

A hozzátáplálás és a kóstoltatás nem ugyanaz! Nagyon nem értek egyet a 6 hónapig csak szoptatással, de akinek van annyi teje és jól esik neki is meg a gyereknek is, ám tegye. DE! Ez nem jelenti azt, hogy ne kóstolhatna meg semmit a baba! 1-2 kanál almalé, sütőtökpüré ilyesmi akkor sem árt 4 hónaposan, ha csak szopik. Vagyis az egyik napközbeni szoptatás előtt 1-2 kanál kóstoló, és utána cici. Így megismerheti az ízeket, és amikor már tényleg hozzá kell táplálni, akkor nem lesz gond, mert már tudni fogja, mi az a kanál! Egyébként a védőnőnk is ezt tanácsolja mindenkinek, annak is, aki ragaszkodik a kizárólagos szoptatáshoz.
Ez nem jelent semmiféle elválasztást, hiszen jóllakni ugyanúgy az anyatejtől fog a baba a kóstolás után. Később, amikor már tényleg kiváltani szeretné valaki, akkor lehet szép lassan emelni az elfogyasztott adagot, és csökkenteni a szopizást utána. Így a gyerek majd magától fogja elhagyni - egyszercsak nem kéri majd a cicit valamelyik evés után. De ez csak hónapokkal később lesz.
Szóval várd meg, hogy teljesen meggyógyuljon, aztán menjen az a pár kanálka alma, bátran! 3-4 napig mindig ugyanannál az étkezésnél, és mindig csak pár kanállal. Ha semmi baja, akkor kóstolhat mást is, abból is csak icipicit. Minden ételt először magában, és figyelni a hatásokat!
Alma, sütőtök, őszibarack, (esetleg sárgarépa, cékla) a megfelelők az első kóstolóknak. A krumpli fölösleges, az sűrítésre való, önmagában nagyon fojtós. És a legjobb, ha te magad pürésíted - a bébiételben van minden más is, ráadásul kóstolónak rengeteg még a kis üveg is.

Az én fiam 1 hetesen is szépen ette az espumisant kiskanálról. :)
Csak anyatejre van szüksége még. Minden más csak a helyet veszi el. Ha meg tényleg csak kóstoltatni szeretnél is felesleges még, ráérsz 1 hónap múlva is.
Igaz az én babám még 5 hónaposan is hasfájós volt így tényleg kivártam a 6 hónapos kort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!