Elhagyni a gyermekemet?
Tudom hogy rengeteg hideget fogok kapni, de ha akad közte egy segítő is akkor már megérte.
22 éves vagyok, egyetemista. A gyermekem lassan egy éves lesz. Az apjával 4 éve ismerjük egymást. Együtt élünk, akár boldogok is lehetnénk de a kapcsolatunk eljutott arra a pontra ahonnan már csak szétválni lehet.
Nála adott a támogató szülők, a saját lakás, a stabil munkahely.
Én azt tudom csak adni amit egy anya bír. A törődésem szeretetem, a támogatásom. Viszont nincs hátterem, és bár jelenleg ösztöndíjat és dipl.gyedet is kapok, plusz csp (ca 110) nem tudnék sokáig megélni vele. A gyed nyáron lejár ha diákmunkát vállalnék (még 2 év suli) tudnám tartani az anyagiakat de addig nem tudok felügyeletet biztosítani a picinek.
Arra lyukadunk tehát minden ilyen beszélgetésnél ki (szerencsére békésen tudunk erről beszélni) hogy pici az apjával én külön, de közös felügyelettel és látogatok, vigyázok rá amikor tudok ( így akár bölcsi nélkül is megoldható a pici felügyelete míg az apa dolgozik) megalapozom az életemet, és majd akkor újra elővehetjük a kivel, hogyan éljen a pici kérdést.
Vállalható ez így?
A kicsi most kiegyensúlyozott, tényleg boldog baba, ha elhagyom még úgy is hogy jelen leszek amikor tudok mennyire fog sérülni?
Ha ez így lesz és valamiért borul a közös felügyelet, esélyem sem lesz arra hogy velem éljen a pici ha akkor rendezettek is lesznek a körülményeim?
Esetleg ha ismertek hasonló helyzetet, mi lett belőle később?
Gondolj arra is, hogy a gyereket fel is kell nevelni. Se lakásod, se munkád. Ha elvégzed az iskolát, akkor sem biztos, hogy találsz munkahelyet. Ha bölcsibe-oviba viszed a gyereket,vagy betegség miatt otthon kell maradnod vele, azt a munkáltatók nem tolerálják, és kitesznek az utcára.
Akkor miből éltek meg? Akkor esetleg az apa kérheti, hogy hivatalosan nála helyezzék el a kicsit.
Sajnos, ez nem érzelmi kérdés, hanem realitás.
"akár boldogok is lehetnénk"
Hát akkor próbáljátok meg. Ne azon gondolkozz, hogy szétmentek, hanem azon, hogy hogyan lehetne megoldani a problémáitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!