Elhagyni a gyermekemet?

Figyelt kérdés

Tudom hogy rengeteg hideget fogok kapni, de ha akad közte egy segítő is akkor már megérte.

22 éves vagyok, egyetemista. A gyermekem lassan egy éves lesz. Az apjával 4 éve ismerjük egymást. Együtt élünk, akár boldogok is lehetnénk de a kapcsolatunk eljutott arra a pontra ahonnan már csak szétválni lehet.

Nála adott a támogató szülők, a saját lakás, a stabil munkahely.

Én azt tudom csak adni amit egy anya bír. A törődésem szeretetem, a támogatásom. Viszont nincs hátterem, és bár jelenleg ösztöndíjat és dipl.gyedet is kapok, plusz csp (ca 110) nem tudnék sokáig megélni vele. A gyed nyáron lejár ha diákmunkát vállalnék (még 2 év suli) tudnám tartani az anyagiakat de addig nem tudok felügyeletet biztosítani a picinek.

Arra lyukadunk tehát minden ilyen beszélgetésnél ki (szerencsére békésen tudunk erről beszélni) hogy pici az apjával én külön, de közös felügyelettel és látogatok, vigyázok rá amikor tudok ( így akár bölcsi nélkül is megoldható a pici felügyelete míg az apa dolgozik) megalapozom az életemet, és majd akkor újra elővehetjük a kivel, hogyan éljen a pici kérdést.

Vállalható ez így?

A kicsi most kiegyensúlyozott, tényleg boldog baba, ha elhagyom még úgy is hogy jelen leszek amikor tudok mennyire fog sérülni?

Ha ez így lesz és valamiért borul a közös felügyelet, esélyem sem lesz arra hogy velem éljen a pici ha akkor rendezettek is lesznek a körülményeim?

Esetleg ha ismertek hasonló helyzetet, mi lett belőle később?

2016. ápr. 18. 17:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%

Gondolj arra is, hogy a gyereket fel is kell nevelni. Se lakásod, se munkád. Ha elvégzed az iskolát, akkor sem biztos, hogy találsz munkahelyet. Ha bölcsibe-oviba viszed a gyereket,vagy betegség miatt otthon kell maradnod vele, azt a munkáltatók nem tolerálják, és kitesznek az utcára.

Akkor miből éltek meg? Akkor esetleg az apa kérheti, hogy hivatalosan nála helyezzék el a kicsit.

Sajnos, ez nem érzelmi kérdés, hanem realitás.

2016. ápr. 18. 18:06
 12/27 A kérdező kommentje:
mivel nincs lakásom és állandó jövedelmem ezért lenne az apa a biztos pont amíg ez nem változik. Munkát biztos hogy fogok találni a végzettségemmel, kisgyermek mellett is.
2016. ápr. 18. 18:10
 13/27 anonim ***** válasza:
81%
Hu nagyon nehéz helyzet ez. Az nem igaz, hogy mindenképpen anyukának ítélik a gyereket, ha csak nincs nagy baj vele. A férjemet és testvérét is az apukájának ítélték (bátyját 35 éve, férjemet 25 éve), pedig az anyukák is küzdöttek, de a bíróság így látta jobbnak. Ha a ti helyzeteteket nézem, valóban nagy az esély rá, hogy apukának ítéljék a gyereket. Én azt sem látom megoldásnak, hogy estin tanulsz, nappal dolgozol és addig a kicsi bölcsiben van, mert órára, vizsgára akkor is menni kell, és olyankor ki vigyázna a kicsire? De azt sem gondolom, hogy később elővehető kérdés lesz a ki nevelje tovább a gyereket. Miért szakítanátok ki a megszokott közegből?
2016. ápr. 18. 18:30
 14/27 anonim ***** válasza:
52%
A 3. vagyok.Arra azért készülj fel,ha Apukánál hagyod biztos,hogy nem fogja vissza adni!A kicsi is nagyon fog ragaszkodni hozzá,hiszen pont abban a korban van,amikor az Őt gondozó,nevelő személyhez igen erősen kötődik majd!Az én volt Férjem is nagyon jó helyzetben volt(saját ház,a vállalkozást is Ő indította,igaz,4 évig én is ott melóztam,a gimi utolsó évében,és a kicsi 3 hónapos korától(a picinek külön "kvártélya" volt járókával,pelenkázóval,minden szükséges dologgal)mégsem fordult meg a fejemben,hogy azért,mert albérletben élek,és nem vagyok vagyonos elvehetik a kicsit.Ám mint írtam,én foggal-körömmel ragaszkodtam is Hozzá.Nem akarlak megbántani,de nekem úgy tűnik,Te Magad nem is igazán ragaszkodsz a gyerekhez.Mintha menekülnél a felelősségtől.Megijesztenek a nehézségek,a gondok,az ismeretlen jövő.Gondolj bele:mit fogsz érezni,ha úgy költözöl el,hogy Ő ottmarad?Ha nem Te leszel aki elaltatja,aki mellette van,ha beteg,aki nap,mint nap a gondját viseli?Számomra ez elképzelhetetlen volt!
2016. ápr. 18. 18:56
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem az az első hogy én mit fogok érezni, hanem hogy a gyerekemnek mi a jó.
2016. ápr. 18. 19:24
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
A 14. vagyok.Köszönöm a lepontozást.Szerinted a GYEREKED mit fog érezni?????Mintha elhagytad volna,azt.Eddig-gondolom-Te gondoztad,Te voltál mellette.Ja!Amit nem írtam:biztos vagyok benne,hogy Anyósod mindent,de mindent meg fog tenni,hogy NE kaphasd vissza!És a fiacskája csak egy kicsit is befolyásolható általa,akkor Neked annyi.Nekem szerencsém volt,mert ex anyósom kicsit se volt rosszindulatú,és a mai napig tök jó a kapcsolatunk.De igazából tégy azt,amit akarsz.Te már eldöntötted,csináld úgy,ahogy Neked jó(még ha az a gyereknek nem is a LEGjobb)
2016. ápr. 18. 19:34
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam senkit, a párom anyja nagyon jó ember, nevelőszülő, szóval látott cifra dolgokat nehéz élethelyzeteket, nem félek attól hogy ellenem hangol bárkit is.
2016. ápr. 18. 19:55
 18/27 anonim ***** válasza:
72%

"akár boldogok is lehetnénk"

Hát akkor próbáljátok meg. Ne azon gondolkozz, hogy szétmentek, hanem azon, hogy hogyan lehetne megoldani a problémáitokat.

2016. ápr. 18. 20:16
 19/27 anonim ***** válasza:
55%
Mindenre van válaszod...akkor miért tőlünk vársz megerősítést?A gyerek biztos,hogy sérülni fog-ezt leginkább a nevelőszülő anyósod tudja,beszélgess Vele-de tényleg tégy,amit gondolsz.Úgyse felel meg egy válasz sem.Gondolom Te már eldöntötted mit fogsz tenni.Halkan jegyzem meg bármennyire jó is az anyósod,ha nevelőszülő(és JÓ nevelőszülő) pláne a gyerek érdekeit fogja nézni.Ráadásul ilyen háttérrel a párodnak nagyon jó esélye van,hogy ha úgy dönt,megszünteti a közös felügyeleti jogot,simán nyer.Mert abban azért biztos lehetsz,hogy Anyuka mellé áll,és nem melléd.De szíved joga bármit tenni.
2016. ápr. 18. 20:37
 20/27 anonim ***** válasza:
73%
Barátnõmmel hasonló történt. Olyan körülmények mint neked. 4 éves kislány az apjával maradt. Hiányolta majd megszokta.Végülis az apja. Jó esetben, nemcsak az anyát szereti a gyerek. DE! Hiába bizonygatta a csaj, hogy el fogja vinni a lányát, csak most nem tudja megoldani, azóta is az apjával van a gyerek. Már 8 éves....
2016. ápr. 18. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!