Hogyan tisztítsunk nagyméretű plüssöt, ami nem fér bele a mosógépbe?
Kisméretű plüssöt betenném a mosógépbe. De a nagyot?
Arra gondoltam, hogy gond lehet amúgy is, ha belemegy a mélyébe a víz és nem tud rendesen kiszáradni.
Mekkora az a plüss?
Én a nagy, ülve kb. 70 centis micimackós Tigrist simán belegyömöszölöm. Szépen ki is szárad.
Ilyen van: [link]
ha kívül koszos, akkor szappanos, mosószeres kefével elég átkefélni, és ezt leöblíteni róla, nem kell eláztatni direkt az egészet.
ha az miatt aggódsz, hogy mi minden élhet benne... na, akkor keress egy rokont, akinek van hűtőládája, és tegyétek bele 2-3 napra.
csíramentes a mosástól sem lesz (hacsak nem hypoban vagy chicco sterilezőben áztatja), viszont a benne lakó mindenfélére legalább van annyi hatással a fagyasztás, mint a mosás. a szélsőséges hőmérsékletet sok órán keresztül kevésbé viselik el a bacik, mint a vizet (esetleg ezzel járó csökkent oxigénmennyiséget) mondjuk másfél órán át.
azért kérdeztem, hogy mi a cél. tisztítás, vagy a lakók számának redukálása.
én kisebbekkel csináltam, amikor nem akartam kimosni. zacskóba bele, és be a fagyóba. pár nap múlva kivettem, még az illata is más.
attól még mosószeres kefével, ronggyal át lehet tisztítani a külsejét, de a belsejére ez hasonló hatással van, mintha mosnám. persze mondjuk a sokéves port nem szedi ki a fagyasztó, de pl új vagy újszerű játékoknál szerintem tök jól alkalmazható pl mielőtt a baba kezébe adja az ember (aztán egy idő után úgysem lesz fontos a mosása)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!