Melyik kerületbe érdemes költözni másfél éves kislánnyal Budapestre? (VI, VII, XIII, XIV és XV közül! )
Mindenhol probléma az óvodák túlterheltsége, ha nem ott született, tehát nincs előjegyezve, majdnem mindenhol probléma a helyhiány.
A felsorolt kerületek közül szerintem egyedül a 13. gyerekbarát, és nem nyomasztó. Bár a belvárosban is egy életérzés felnőni, de hát a legtöbb anyuka nem narkóst akar nevelni, hanem gyereket. Akik a belvárosban nőnek fel, vagy elzüllenek, vagy a másik végletben, abszolút sikeresek lesznek valamilyen téren.
14-15. ker nagyon nyomasztóak, a rengeteg 10-15 emeletes lakótelepi rémálom házak, persze a kertvárosi rész egész más lapra tartozik.
Én lakótelepen nőttem fel és gyűlölöm. Szörnyűek ezek a házak, a telep kihaltsága, amibe olykor belevág egy-egy dévajkodó kamaszbanda hangja... A legtöbb kisgyermekes úgy látom igyekszik legalább hétvégére kiszabadulni ebből az ördögi körből. Mert ugye helyben van minden, bolt suli, ovi, ugyanakkor pont ezért tud borzalmasan monotonná válni, és a gyereknek minél többet kell tapasztalnia a világból.
Én pont ellentétesen vagyok, mint az egyik előző hozzászóló: Szeretnék a belvárosba költözni, mert igaz zsúfolt és büdös, meg veszélyes, mégis nagyon mozgalmas. Szóval ilyen szempontból meg 6.ker, ráadásul onnan közel a Margitsziget, ha zöld hiány van.
Mi a XV.kerületben lakunk, egyébként ez már peremkerület:)
Nekem is másfél éves a kislányom, nagyon bababarát a környék 2 hatalmas játszótér(EU szabványnak megfelelő) Bölcsi,ovi,iskola pár percen belül gyalogosan. Olyan mintha egy kisvárosban élnék,posta,bolt a közelben. Nappal elég csendes,mivel peremkerületrészén lakunk innét bejárnak dolgozni az emberek.Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!