Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép a Tünde név?...

Szerintetek szép a Tünde név? Milyen embernek képzeltek el egy Tündét? Külső-belső?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 10. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Mint név, nagyon szép, de én biztosan nem adnám, mert ahány Tündét eddig ismertem, mind sz*rkeverő volt, kezdve a nagynénémmel, illetve eddig az összes munkahelyemen is volt Tünde, és mind ilyen volt.
2016. ápr. 11. 08:20
 12/19 anonim ***** válasza:
47%
Az én nevem Tünde. Szőke vagyok, kék a szemem, nőies az alkatom, és egyébként is azért kaptam ezt a nevet, mert a szüleim tündérnek képzeltek el. Mosolygós, vidám gyerek voltam, amilyenre vágytak. Bár apám csak ördögfiókának hívott, annyira eleven voltam, a bátyámat mindig belevittem minden csínytevésbe, de mindezt olyan bájjal tettem, hogy mindig csak azt mondták: ez egy tündér. Ez felnőttkoromra is megmaradt, általában jófej vagyok az emberekkel, egyenes jellem. Hogy ennek van-e köze a keresztnevemhez, nem tudom, de a szüleim gyakran mondják mai napig, hogy tökéletes nevet választottak nekem.
2016. ápr. 11. 09:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Én két fogorvos Tündét ismerek :) Szimpatikusak. Külsőre és személyiségre sem hasonlítanak.
2016. ápr. 11. 09:46
 14/19 anonim ***** válasza:
44%

Én nem szeretem ezt a nevet, mert hát ez egy faj (az elf) magyar fordítása mégiscsak... bocsánat.

Akiket ismerek, azok teljesen átlagosak egyébként. Illetve van egy huszonéves lány, akinek ez a hivatalos neve, őt nagyon kedvelem, de titkolja a nevét, egy teljesen más nevet használ helyette és tervezi megváltoztatni.

2016. ápr. 11. 13:51
 15/19 anonim ***** válasza:
48%

A Tünde név Vörösmarty Mihály alkotása a tündér szóból, s első ízben a Csongor és Tünde című drámai költeményében, 1830-ban bukkant fel.

A Gyűrűk Urát pedig 1981-ben fordították magyarra.

2016. ápr. 11. 14:41
 16/19 anonim ***** válasza:
40%
Én ezt pontosan tudom, de szerepjátékosként nem arra asszociálok akkor sem, hanem a fajra. A Mandula is tetszene, ha a növényre asszociálnék és nem az orrmandulára mondjuk. De ez csak egy példa, és személyes problémám a névvel, felőlem adja, akinek tetszik.
2016. ápr. 11. 23:26
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

Maga a név nem tetszik, de szerintem ez mindenkinek a saját ízlésén múlik. Én jobban szeretem az erőteljesebb neveket, amiben van "r", vagy hasonló :)

2 Tündét ismerek, mindkettő borzalmas személyiség. Beképzelt, féltékeny, rosszindulatú, akaratos és nagyon buta. Nekem ez jut eszembe a Tünde névről.

Természetesen ez nem kell, hogy befolyásoljon téged és a párod a névválasztásban, ha nektek a Tünde tetszik hát legyen az! És az sem garancia, hogy olyan személyisége lesz, mint az általam ismert Tündéknek! Szerintem ez rajtatok múlik :-)

2016. ápr. 12. 22:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Sztem olyan cuki név!! Én egy jószívű, ízléses, helyes, okos kislányt képzelek el. Mert ilyet ismerek. =)
2016. ápr. 16. 16:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyik rokonom Tünde. Szép, okos és kedves nő. A nevét sem szégyelli, mert nincs miért. Inkább az a szégyen, ha valaki saját nemzete neveit szólja meg. Normális országban ez nem szokás.
2016. aug. 9. 06:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!