Melyik nevet adnád?

Figyelt kérdés

Rozália, Regina, Renáta, Réka, Rita,

Róza, Rózsa, Rozina, Rozita, Rozalinda.

2016. ápr. 6. 09:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Réka
2016. ápr. 6. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:
Regina, Renáta
2016. ápr. 6. 12:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Róza és a Rita a kedvencek között van. Adnánk is őket, de a vezetéknév R-re végződik, úgyhogy le kellett mondanom róluk.
2016. ápr. 6. 12:43
 14/21 anonim ***** válasza:
Réka, Regina vagy Renáta
2016. ápr. 6. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
Réka, Rita, Róza
2016. ápr. 6. 14:37
 16/21 anonim ***** válasza:
25%

Semmi olyat nem adnék, amit Rozinak lehet becézni, mert ha nem akarod, akkor is annak fogják, és szörnyű szerintem. Így kizárásos alapon marad a Regina, Renáta, Réka és Rita, a Rita nekem túl kemény, nem tetszik egyáltalán, a Réka se, olyan rövidke, és semmilyen.

A Regina tetszik nagyon, én azt adnám!

A Renáta is szép szerintem, de a Regina magasan lekörözi.

2016. ápr. 6. 14:52
 17/21 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó?

Miből gondolod, hogy a kérdezőnek baja van a Rozi becézéssel?

6 olyan név is felmerült náluk, amit lehet Rozinak becézni.

Amúgy azzal semmi gond, hogy neked nem tetszik, másnak meg igen (nekem pl. tetszik). Az egyik kislányom Róza, őt Rózinak becézzük (hosszú ó-val ejtve, de vannak páran, akik Rozizzák). A másik lányom Elza, őt Lizinek hívjuk.

2016. ápr. 6. 16:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem nem tetszik, én ezért nem adnám, szóval személyes véleményt írtam csak :) és csak azért, hátha a kérdezőnek nem jutott eszébe, hogy pl ők nem Rozizzák, de az oviban/iskolában automatikusan így fogják becézni. Persze lehet szólni, de akkor is ez jön a szájára a legtöbb embernek.

De persze ha neki nincs vele baja, akkor semmi probléma. Van már felnőtt ismerősöm, akit így becéznek, és igazából tizenéves korom óta ismerem, de a teljes nevét nem is tudom, mert ezt szereti (szerintem Rozália egyébként).

2016. ápr. 6. 16:32
 19/21 anonim ***** válasza:

És ha már ezt leírtam, leírom, hogy a "Rozizható" nevek közül szerintem a Rózsa gyönyörű, csak hát nálam személy szerint a becézés elrontja. Nem is lehet máshogy, persze lehet Rózsikázni, de csak öreg néniket ismerek, akiknek ez jól áll, egy kisgyereknek rettentő fura lenne. Meg akkor már lehet simán csak Rózsi, így jobban tetszik, de igazából nem tudom eldönteni.

A Rozina is szép önmagában.

2016. ápr. 6. 16:38
 20/21 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, bocsánat, akkor félreértettem a válaszod :)
2016. ápr. 7. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!