Erzsébet vagy Elizabet nevet adnád inkább?
Mindenképpen valamelyik lesz, az én döntésem volt.
Az Erzsébetet szerettem volna, viszont a családból mindenki (férjem, anyukám, apukám, testvéreim, anyós) rá akar beszélni az Elizabetre, de őszintén, én ezt erőltetetnek tartom, az Erzsébet szerintük nem vállalható néz egy kislánynak a 21. században.
Igazából én azt mondom, hogy dönts szíved szerint, de én ma már biztosan nem adnám az Erzsébetet...!!! (Ahogyan nem is adtam) :)
Az Elizabet nekem nagyon tetszik. Rajta is volt a "listánkon" :)
Egyik válaszoló írta az Emma Erzsébetet, üzenném neki hogy gyönyörű nevet választott! :)
A két név közül én az Erzsébetet választanám, de csak második névnek, elsőnek nem adnám.
Az Elizabet nekem nagyon erőltetett, persze szép, de nekem hiányzik a h betű a végéről (Elizabeth) és így olyan furcsa. Elza/Eliza/Elíz formában viszont gyönyörű :)
Ha az Erzsébetet szeretnéd mindenképp, én a helyedben első névnek valami "klasszikusat" választanék, mint az Emma, Emília vagy Bella, Nóra, szerintem a Lillához, Liához, Leához vagy Lénához is jól passzol, Sárával is szép együtt. :)
A névadás joga a két szülőé közösen, nem csak a tiéd. Ha a férjednek nem tetszik az Erzsébet, akkor az kiesett.
Én nem adnám egyiket sem. Az Erzsébet borzalmas, az Elizabet elmegy a mai nevek között.
Köszönöm a válaszokat! Elgondolkodtam azon, hogy még egy nevet adjunk neki, pedig nem vagyok híve ennek. Hiszen úgyis csak az egyiket használja.
Ükmama után szeretném elnevezni, ő még mindig él szerencsére - 97 éves.
Olvasgattam most itt az oldalon kérdéseket és ízlelgetni kezdtem pár "modernebb" nevet: Veronika, Georgina. Eezekhez mit szóltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!