Lehet angol neve a gyerekemnek?
Mint pl.(lány) Ruby, Kimberly, Kathreen, Rachel, Bonnie.
Mint pl.(fiú) Brian, Benett, Anthony, Matthew, Jonathan.
És szerintetek melyik név teljesen kizárt?
Én fejből tudom a lányneveket, a Rachel adható Ráhel, Rákhel és Ráchel formában is (ez utóbbi pl csak egy ékezetben tér el).
A Rubi és Kimberli is adható, sokan idegenkednek ezektől, de nekem tetszenek. Egyébként az USA-ban pl pont hogy divat mostanában a megszokottól eltérően írni az ugyanúgy ejtendő neveket, ott mindent lehet, úgyhogy nem csodálkoznék, ha ott is lenne néhány Kimberli például.
Ketrin is van a listán, az se olyan rossz.
Boni nincs, de így nem is szép. Bonita van.
A Benett adható, az Anton is (ilyen név van külföldön is, pl a Dexterben az egyik szereplő Anton volt), Mátyás van és Jonatán, ezek már távolabb állnak attól, ami neked tetszik, a Mátyás főleg.
De érdemes nézegetni a listát, sok név pont ugyanúgy van írva, mint az angol megfelelője, vagy egy-egy betű az eltérés, ami nem túl zavaró. Más megoldás sajnos nincs, ha mindkettőtök magyar állampolgár.
Egyébként tökjó ilyen nevek közül választani szerintem, az enyém Magyarországon nagyon ritka, szinte egyedi, egy ékezet választja el az angol megfelelőjétől, nagyon szeretem. Ráadásul annyira szokatlan, hogy néhány ismerősöm az ékezet ellenére is automatikusan az angol kiejtés szerint ejti, nekem mindegy, mert szerintem mindkét verzió szép. Készülök külföldre költözni, ott pedig nyilván nem is fogják tudni értelmezni az ékezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!