Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 körül vállalni az első...

30 körül vállalni az első babát szerintetek késői? Ki hogyan vélekedik erről? Előnyök-hátrányok?

Figyelt kérdés
2016. márc. 29. 13:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%

Bár le leszek pontozva annak ellenére, hogy a kérdésben azt kérdezed ki hogy vélekedik róla, én már akkor nem szívesen szültem volna. 24 évesen szültem a fiam, és még egy tesó bele fog férni 30ig. Ez az én egyéni véleményem, de nem nézek le senkit/szólom le/bántom azt aki 30 után szül. Én személy szerint nem várnék és nem is vártam addig.

Sok 30 feletti anyuka ismerősöm van (sőt van egy aki 40 felett szült), tök jóban vagyunk, szóval nincs bajom azzal aki másképp vélekedik erről.

2016. márc. 29. 13:36
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim:

1: 30

2: 32

3: 35

4: 39-el fogom, ő lesz az utolsó.

Nekem az első szülésem nem volt könnyű, és úgy éreztem, hogy fizikai szempontból az utolsó pillanat volt, hogy meg tudtam szülni hüvelyi úton, de lelki szempontból ideálisnak gondolom azt az életkort, illetve választásom sem volt annyiból, hogy meg kellett ismerkednem hozzá a férjemmel...

Mindemellett azt gondolom, hogy minden egyén és helyzet függő, nem vagyunk egyformák sem lelki, sem fizikai adottságok terén.

De objektíven nézve későinek biztosan nem mondanám a mai világban, ahol sokan 40 körül szülik az elsőt.

2016. márc. 29. 13:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
29 éves vagyok és augusztusban szülök és 3 gyerkőcöt tervezünk :) Szerintem a 30 egyáltalán nem késő.Egyik ismerősöm 40 volt amikor az első és 43 amikor a másodikat szülte.
2016. márc. 29. 13:40
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, azt elfelejtettem írni hogy első gyerek :)
2016. márc. 29. 13:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

32 evesen szultem az ikreimet es egyaltalan nem erzem kesoinek, sot! Nem terveztem babat a huszas eveimben, m nem ereztem elerkezettnek az idot.

32 eves kort idealisnak erzem, se nem fiatal, se nem idos. A terhesseg nehezsege attol fugg, ki mennyire tartja karban magat. En sokat sportoltam, igyekeztem egeszsegesen elni, igy a terhesseg es a szules sem viselt meg 30 folott.

2016. márc. 29. 13:53
 16/21 anonim ***** válasza:
43%

Tudom hogy ritka az en velemenyem de az enyem ez:

En elhataroztam hogy 30 alatt szeretnem megszulni az osszes gyermekem. 22 voltam az elsonel 26 a masodiknal 29 leszek a harmadiknal. Nekem igy tokeletes es maskepp nem is tudnam elkepzelni. A ferjem kora is kozrejatszik o 39 eves.

Viszont masok egyaltakan nem zavarnak es elfogadom hogy ki mikor szul. Mikor hozza ugy az eletuk. Nekunk igy valt be.

2016. márc. 29. 14:04
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

29 vagyok, 3 hetes a kicsink.

Elony az en eletemben, amik csak mostanra jottek ossze: phd, penz, munka,hazassag, nagyobb lakas, sokat utaztunk, eltunk is mar

Hatrany: nem igazan tudok ilyenrol még

2016. márc. 29. 14:07
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem szültem, de ha szülök 30 felett lesz.

Szerintem nincs olyan hogy ideális, mert mindenkinek máshogy alakul az élete. Nagyon jó annak aki 20 évesen megtalálja élete párját és bátran vállal vele babát, de sokan 25-30 közt botlanak az igaziba. Akkor most mi van? :) nekik így alakult. Van akinek munkahelyi zűrök vannak, anyagilag nem megoldható még hogy jöjjön a pici. Annyi minden befolyásolja azt, hogy mikor szül egy nő.

2016. márc. 29. 14:27
 19/21 anonim ***** válasza:
75%

Én 20 és 24 évesen szültem, mert stabil kapcsolatban voltam, közben elvégeztem egy egyetemet is.

Aztán 29 évesen egyedül maradtam a gyerekekkel, ezután kerültem össze a mostani párommal. Eldöntöttük, hogy közös gyereket is akarunk, így 34 évesen szültem újra.

Szerintem teljesen mindegy, milyen idösen szül valaki, ha neki megfelel, a gyereknek meg tudja adni az alapvetö dolgokat, akkor csak az a fontos, hogy a szülöknek megfeleljen az idöpont.

2016. márc. 29. 15:23
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nemsokára szulok. Ha az en hatalmamban állna, 30 éves lennék. De nem, jövő hónapban töltöm a 41-et. Késő, mert nagy családot szerettem volna (4-6 gyerek), ez mar nemigen fog összejönni, első baba lesz. Ugyanakkor nem késő, mert mostanra találtam meg azt a férfit, akivel családot tudtam alapítani. Kar, hogy nem hamarabb, de örülök, hogy még megadatott. Most azt gondolom, a 30 egyszerűen tokeletes. :-) Nem túl fiatal, de meg eléggé az.

38 hkm

2016. márc. 29. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!