A gyerek megszületése után sokkal több dologra volt szükség, mint ahogy terveztétek?
Most elsősorban arra gondolok, hogy a tervezettől, jobban megterhelte a családi kasszát a baba.
Gondolom előtte mindenki számba veszi a szükséges dolgok listáját, mennyire sikerült jól eltalálni összegben?
Elég átgondoltan állítottuk össze a listánkat, illetve kaptunk használtan is sok dolgot sógoréktól, így nem jelentkezett nagyobb kiadás a baba születését követően, illetve feleslegesnek mondható holmink sem volt igazán.
A betegségekkel kapcsolatos kiadásokat illetően viszont engem is értek "meglepetések", ugyanis a kruppra hajlamos gyerekem első kórházi kezelésére, majd későbbi gyógyszereire, vitaminjaira, segédeszközeire rengeteget költöttünk már.
Nekünk is inkább kevesebb dologra volt szükségünk annál, amire gondoltam. Emlékszem, mikor besétáltunk egy bababoltba, és a boltos mindent ránk akart sózni (pl. babamérleg, cumisüvegmelegítő, öt szoptatós melltartót, légzésfigyelőt, csirgő-csörgőt…), mázli, hogy a férjem észnél volt, no meg, hogy a tapasztaltaktól tudtam, hogy bizonyos dolgokat ráér a gyerek megszületése után is megvenni, ha kellenek.
Pl. végül mérleget kölcsönöztünk, és kb. egy hónap után már nem is használtuk, cumisüveget sem használtam jó darabig, mert szoptattam, a fertőtlenítést, melegítést meg simán megoldottam a tűzhelyen, pelenkázónak egy komódot használtunk, ami később is használható bútordarab volt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!