Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elakadtam a kelengyelistában....

Elakadtam a kelengyelistában. Mi kell még?

Figyelt kérdés

Nyári baba lesz augusztus közepén érkezik, viszont uh alapján elég nagy :)

Ami már megvan:

56-os méretből: 2 nadrág, 3 rugdalózó, 1 előke (nem tudom minek szettben volt), 1 kardigán, 1 póló, 12 db body (vegyesen hosszú, rövid és ujjatlan).

Van köztes méret amit nem tudom 56 vagy 62 (F&F up to 1 month) ebből 4 rugdalózó

62-es méretből: 4 kisnadrág, 1 póló, 1 melegítő nadrág+kardigán , 1 rugdalózó, 4 body kisnadrággal, 1 body önmagában.

62/68-as méretnek van írva abból 7 body

Van már pár 68-as cucc de az ilyen kihagyhatatlan ajánlat volt :)

Megvettük már: mellszívó, cumik, cumisüveg 3db ha kellene, melltartóbetétet sokat kaptam, babakocsi (3in1) lábzsákkal, 3 pléd (abból 1 db a babakocsiba való),cumilánc, hajkefe, 1 rágóka,3-4db plüssfigura (egy zenélős),12db textilpelus, 2 kocsicipő, 2 nyáklendő, 1 szundikendő vagy mi, 5db harisnya (bár ez nagyobb méret kb 3 hósra valók), 6db sapka különböző méret és vastagságúak, karmolás elleni kesztyű 2db, pár db kiszokni.pelenka anagyú kifogó, flottír kifogó, mosdókesztyű

Amit veszünk még: kiságy, pelenkázó, ágynemű (meg ami a szobába kelleni fog: lámpa éjjeli fény stb)kiskád, pelenkakuka, szennyes tartó a picinek külön, külön mosószer a kicsinek, pihenőszék, játszószőnyeg

Légzésfigyelőt még nem tudjuk hogy veszünk-e vagy pedig kölcsönözni fogjuk. Mérleget nem akarok sem venni sem kölcsönözni (csak ha nagyon muszáj).

Amit nem tudok:

- kell-e mérleget akár kölcsönözni is vagy elég ha a védőnő méri

- biztonsági tartaléknak kell-e tápszer ha nem lenne tej?

- cumisüveg strelilizáló kell-e?

Amit feleslegesnek tartok, de javítsatok ki ha tévedek (nekem nem ízlésem): baldachin, zenélő forgó az ágyra.

Mekkora kiságyat érdemes venni, ha nem átalakíthatósat szeretnék?

A méretek terén is bizonytalan vagyok. Mivel nagynak tippelik és nagy baba is már most a hetehez képest, így több 56-os méretet nem szeretnék már venni. Mi kell még 62-es méretből?

Illetve hol tudok hétköznapi ruhát venni ilyen méretben? Kisnadrágot alig látok, csak rugi meg body...

Inkább őszre készüljek mivel augusztus közepe lesz kiszámíthatatlan sajnos. :(

Mi kell még amit kihagytam?

Minden tanácsot szívesen vennék :)

2016. márc. 23. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Az up to 1 month szerintem 56-os, a többi 56-ossal egyidőben volt jó a babámra. Szerintem egyelőre elég lehet ennyi kisruha de majd meglátod, pl az enyém bukós baba és kellett pótolni.

-Mérleg alapból tényleg felesleges. Nekünk végül kellett de amikor hazajöttünk a kórházból felhívtam úgyis a védőnőt és megkértem, hogy hozzon nekünk egyet mert nem volt elég a tejem. De 1 hónap után már nem használtuk mert szépen gyarapodott, meg amúgy is cumizavaros lett szóval szerepe se lett.

-Nem kell tápszer, kórházban ha szükséges adnak, ha hazamehettek írnak fel.

-Mellszívót, cumit sterilizálni kell, megfelel egy fazék is, vagy mikrós, elektromos, ez igazából a te kényelmedet szolgálja, bármelyik megoldás jó.

Mi vettünk forgót de sok babát nem köt le az enyém meg túlingerelte magát alatta úgyhogy 6 hetes volt amikor felraktuk és 2 nap múlva már le is vettem. Baldachin nélkül jól elvagyunk.

Textilpelust ha pelenkázóra is használni fogod akkor lehet kevés a 12. Bár nem tudom, mint írtam az enyém bukós, 20-al indultunk de kevés lett. Feje alatt a kiságyban meg pelenkázón se 2x volt cserélve naponta, hanem vagy 6x. De ha a tiéd nem lesz bukós akkor lehet nem olyan kevés.

Kisnadrágot a brendonban rendelem ha kell mást is és a tescoban is szoktam venni.

Nekünk 120x60-as a kiságy és megfelel, sokat van valahogy keresztbe az ágyon de már 73 centivel mindegy lenne mekkora a kiságy..

Ágynemű alatt nem tudom mire gondolsz, elsőre szerintem 1 hálózsák (68-as), pléd ami meg is van illetve vagy 2-3 lepedő szerintem, sok baba nem viseli el a hálózsákot elvileg de nálunk pl a kezdetektől puki gondok vannak és a takarót 1 hetesen is lerugta magáról a lábhúzgálás miatt. De később mindenképpen le fogja és egy újszülöttet könnyebb a hálózsákhoz szoktatni szerintem. Párna felesleges, sőt, veszélyes mert fulladást okozhat. (Én szundikendőt se újszülöttnek adnék hanem később)

2016. márc. 23. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:

Mi a védőnőtől kértünk mérleget, alig 1 hónapig volt itt de alig mértem vele.

Tápszert felesleges előre venni, ha szükség lesz rà az úgyis kiderül pàr napon belül, majd ír fel az orvos.

Önsterilizàlós Mam üvegeink voltak úgyhogy sterilizàlót nem vettünk.

Én még vennék lekerekített végű körömvàgó ollót, ahogy kapàlóznak biztonsàgosabb.

Ágynemű nekünk össz egy takaróból áll, az a párnaféle teljesen felesleges. Mosdókesztyűt sosem hasznàltam, a kàdba vettem szivacsot, a vékonyabb jobb szerintem, iszonyat sok vizet szív magàba a vastag ami nekünk van!

Javasolnàm a flexibilis végű lázmérőt és porszívóra csatlakoztatható orrszìvót, eldobható pelenkàzóalàtétet (a pelenkàzótáskàban jól jön).

Az F&F up to 1 mths 56-os, a fiam 54 centivel született, 1 hónap alatt kinőtte...

2016. márc. 23. 21:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm hasznos válaszok! :)

Lázmérő: meg tudom mérni a sima digitálissal aminek a vége flexibilis? Vagy érdemesebb a homlokot megvenni? (elég durva az árkülönbség)

Első baba lesz szóval nem vagyok rutinos. A tágabb családba kb én voltam az utolsó gyerek anno :) Semmi tapasztalatom nincs ezáltal.

Ágyneműnél arra gondoltam ami szettben van:rácsra körbe, vmi takaró és vmi lapos a fej alá, de gondolom arra texilpelenka megteszi majd. Abból lehet veszek még egy nagyobb csomagot biztonság kedvéért.

Pelenkázótáskáról vélemény? Érdemes venni vagy egy sima nagyobb táska meg valami alátét is elegendő?

2016. márc. 23. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Én béreltem mérleget az első gyereknél, tiszta ideg voltam tőle. A másodiknál nem béreltem, a védőnő leméri, ahányszor csak odamegyünk, bőven elég ennyi :)

Az elsőnél volt vésztartalék tápszer is, bár ott szükség is volt rá, mivel a kórházból úgy jöttünk haza, hogy nem volt még semmi tejem (érdekes, a zárómra azt írták, hogy van). Aznap, amikor hazajöttünk, felírta a gyerekorvos, és ki is váltottuk.

A másodiknál viszont úgy jöttünk haza, hogy már rendesen tudtam szoptatni, így nem is kértem a dokitól, hogy írjon fel (mondjuk most amúgy is szombaton jöttünk haza, doki meg hétfőn jött), nem volt rá szükség.

Első babánál, a biztonság kedvéért, szerintem nem hülyeség, ha legalább a recept otthon van, ha a tápszert nem is váltjátok ki azonnal.

2016. márc. 23. 22:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Ruhából biztos hogy kelleni fog még elég sok, 3 rugit nagy eséllyel elhasználsz 1-2 nap alatt, leböfizi, átmegy a pisi, kaki. És akkor mit csinálsz, mosod ki gyorsan, hogy szárad meg? Szerintem minimum 10-15 body, 10-15 rugi, ha nem akarsz naponta mosni. Én kicsit túlzásba estem és nagyon sokat vettem, de ennyi szerintem biztos nem elég. Ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor vegyél használtan, az ilyen pici méretek általában tökéletes állapotban vannak használtan is, én is úgy vettem a nagyját.

A légzésfigyelő szerintem a legfontosabb az összes babacucc közül. Még ha használtan is, de érdemes beszerezni. Mérleget mi sem vettünk. Mikrós sterilizálót is használtam vettem nagyon olcsón, sokkal egyszerűbb, mint forralni vizet mindig.

2016. márc. 23. 22:41
 6/10 anonim ***** válasza:

"1 előke (nem tudom minek szettben volt)" Én használtam előkét, mert mikor szopizott, kicsurgott a száján. Később tápszernél is felraktam emiatt, meg aztán jött a kaja... Szóval nem lesz az felesleges! :)

Szerintem a legkényelmesebb egy kisbabának a body + rúgdalózó. Body azért kell, hogy fogja a pelust. Pólót hosszú ujjú body-ra lehet ráhúzni + nadrág, zokni, de ez már szerintem nagygyerekes öltözet. Rugiból nincs kint semmi + ha nagyon hideg van, egy zokni mehet még alá. Mi az 56-os méretet 3 hétig használtuk, aztán kellett a 62-es, az is kb. 3 hét volt, a 68-ast meg szinte átugrottuk... Pelenkakukát fölöslegesnek tartom. Lehet kapni gyűjtő zacskót, összekötöd, nem jön ki a szag belőle, mehet a konyhaiba. Fürdőkádba hőmérőt vegyetek.

2016. márc. 24. 00:12
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

saját tapasztalataimat írom le - bár gyorsan átfutottam a listád, nem írnék a "tételekre" inkább választ,hanem összefoglalom amit én tapasztaltam.

az UH, vagy a család óriásbabái nem adnak biztos támpontot a gyerek születéskori méretére... (tapasztalat, inkább az számít, te mekkora újszülött voltál. az anya számít ilyen szempontból) - szóval az 56 és a 62-es méretben gondolkozz, de pl. nekem 46-os ruhákért kellett szaladnom, mert én 2500-zal és 45 centivel, a kisfiam 2800-zal és 46 centivel született...

szóval legyen azért elvétve még 56-nál is kisebb ruha, ha te is pici voltál. 62-esnél nagyobb ruha az első 3 hónapban biztos, hogy nemigen kell.

amit az első napokra igen melegen javaslok - NEKED - az a bimbóvédő krém. balzsam a cicinek. (az újszülött szája úgy fogja a bimbit, mintha laposfogóval préselnéd össze, szíjja, nyúzza, húzza, a lanolinos krém olyan lesz, mint az éhezők viadalában a lánynak a sebgyógyító krémje volt :) használd előszeretettel, olyat legfőképpen, amit szoptatás előtt nem kell lemosni

nyugtatócumi és cumisüveg az legyen az a dolog, ami van, de nem használod, oké? - ha szeretnéd legalább 1 évig anyatejjel táplálni a gyermeked, akkor ezek csak megnyugtatásképpen vannak meg, de ne használd őket :)

én is így tettem.

3 éves a gyerekem is szopizik és marha okos és művelt vagyok szoptatás terén - DE...! mondanám, hogy mérleget ne kölcsönözz/vegyél, mert csak a frászt hozza rád, de én is használtam, és a mérleg - bár sokszor a bizonytalanság érzését hozta rám, mégis sokszor megnyugtatott....

szóval ha nem vagy tuti biztos magadban, hogy jól, eléggé tudsz szoptatni, szerezz be egy mérleget. majd 4-5 hónap után, ha belejössz a szoptatásba, kidobhatod. :)

második gyereknél már fölös mindenkinek, de elsőnél még belefér :) :)

nekem a kórházba pl. jól jött babatakaró. meleg esetén elég a tetrapelus is, de ha hűvös napok járnak, jól jön egy pamut takaró is.

szoptatóspárna - én vittem be, és jól is tettem, mert a kórházi ágy keskeny volt, és mivel én össze akartam bújcizni a gyerekkel, ezért biztonságérzettel töltött el, hogy azt a vastag kukacot a gyerek mögé tudtam tenni...

babafésű az egyik legfeleslegesebb dolog :)

és remélhetőleg a cumisüveg és a dudli (nyugatócumi is) az lesz, ezek mellőzése azt jelenti, hogy szoptatsz :)

kell a későbbiekben hőmérő (lázmérő - digitális, vagy infrás,érintésmentes is jó, cumis és fül az sz.rt sem ér) kell babakörömvágó olló (2 hét után alig várod, hogy a kis hártya - összekarmolós körmöket le tudd vágni)

a legfontosabb tanácsom: tájékozodj a szoptatásról a szoptatasportal.hu vagy a lll.hu vagy a lalecheliga.hu oldalról - egyébként ezek ugyanazok :) nagyon sok hasznos tanácsot ad a szoptatásról. tényleg fusd át. ha tudsz sok dolgot, akkor bölcsen állsz a szoptatás dologhoz, sem kétely, sem aggódás nem lesz annyi, mint azoknál az anyáknál, akik nem tájékozódnak, hanem mások hülyeségeinek hisznek.

még egy fontos tanácsom: BÍZZ A MEGÉRZÉSEIDBEN, ÖSZTÖNEIDBEN, A SZÍVEDBEN! bárki bármit mond - te csak nézz rá a gyerekre, és hallgass a megérzésedre - a gyerek mit kíván tőled. és azt tedd! senkire ne hallgass, csak a vágyadra, amit te szeretnél tenni.

mert az anyai ösztön mindennél erősebb. egy anyai ösztön egy autót felemel, egy anyai ösztön önfeláldozó, az anya a halált választja a gyereke életéért...

tehát ha valaki jön bármilyen szabállyal, hogy 3 óránként kell ennie a gyereknek, vagy ne kényeztesd el, mert sír, manipulál a gyerek, ne aludj vele, mert ráfekszel... gondolj arra, hogy te mit érzel... hogy te együtt aludnál vele, hogy felvennéd, ha sír, hogy le se vennéd mellről... :)

az amit az anya érez, azt kell tennie, nem azt, amit mondanak neki :)

így lesz minden tökéletes :)

saját meglátásom: a légzésfigyelő egy marketing fogás. ha van kockázati indoka, akkor viszont KÖTELEZŐ. (kockázat - pl. tápszer, pl. császármetszés, pl. koraszülés, pl. apnoé, pl. fejlődési rendellenesség. de egy időre született, szopizós, erős, egészséges babánál nem indokolt) ne vegyétek meg, inkább foglaljátok le még most valahol, és legfeljebb visszamondjátok. (lehet lefoglalni, nézz utána a neten)

szóval az egyéb dolgok pedig:

- kiságy - ok

- fürdőkád - ok

- pelenkázólap/pelenkázószekrény - ok

- babamérleg - a megnyugvás kedvéért - ok

- baldachin - fölös

- forgó / zenélő biszbasz - még ráér

- kiságy rácsvédő - az jól jön, mert folyton kidugják kezük, lábuk a babák

- légzésfigyelő (ahogy írtam, a kockázati tényezőket kell figyelembe venni)

- tetrapelus 10-15 db

- babatörölköző 2 db

- body (rövid ujjú) 3-4 db

- body (hosszú ujjú) 1-2 db

- rugi - pántos, talpas 2 db

- rugi - hosszú újjú 2 db, rövid ujjú 2 db

- pamutsapi 2 db

- pamutkesztyű 1-2 db

pelenka - 2-es méret (ha 2800 vagy alatta súllyal születik, akár még az 1-es is jó) napi 10 - 13 db-bal kell számolni első 2 hónapban!!!! jó, ha már most készletezel, max. ha megmarad, eladod. sok fog kelleni az elején!

popsikrém (egy általános, és a vörös popóra a sudocreme - ez is hasonlatos az éhezők viadalában szereplő csodabalzsamhoz) :)

popsitörlő - igen sok kell, nem helyettesíthető (idő és energiahiány miatt) vizes ronggyal (még... később rutin szerint már tudod ezt a környzet és pénztárcakimélő módszert alkalmazni)

popsitörlő, heti 1-2 csomag. a lehető legnagyobb nedvességtartalmú amúgy a TESCO-s, fehér, színes szívecskés, de jó a lidl-s is. minél márkásabb annál drágább, és ár-érték arányban fosabb, illetve gagyi kínai meg olyan száraz, mint a papírzsepi :) - ha rám hallgatsz, a tesco-sat veszed! (tocsog az első laptól az utolsóig a nedvességben)

a kórházba pedig vigyél magaddal ha tudsz:

evőeszközt, konyharuhát, törölközőt, tisztálkodószert

sőt, talán még ágyneműhuzatot, párnát is (nálam elkélt volna)

ha tudsz, akkor teafőzőt/vízmelegítőt, bögrét, szoptatós teát

szoptatós párnát

kaját, innivalót

szoptatós hálóinget

a szülőszobára vigyél magaddal mentesvizet, rágót, hajpántot (!!) tükröt, alap sminkkészletet, frissítőkendőt (arcra), telót, kamerát (+ tartalék elemet, töltőket)

készüljetek a kórházba sok almával, keksszel, ásványvízzel, nasival, az alap kaja borzalmas, időd se mindig van enni, kellenek a rágcsák

elvileg adnak betétet, de jól jön, ha van, a hálóbugyi is jól jön (elég sokat lehet vérezni, kár a szép bugyikákért, kidobhatós, hálós bugyi tök jól jön... gyógyszertárban kb. 300 ft...)

javaslom a babaruhák (sokkal-sokkal olcsóbban) beszerzését:

HÁDA kiemelt (darabáras) boltokból - 80%-ban új ruhákat vehetsz

vagy VATERA (jófogás) aukciós oldalakról való megvásárlását (10%-ban új, 98%-ban hibátlan, alig használt) ruhákat vehetsz. (azért alig használt, mert 56/62-es ruhákat max. 1, 1,5 hónapig nyüstölik, és az anyatej és az anyatejes kaksi nem hagy nyomot igazán)

mind1, milyen évszak van, az újszülöttek fázósak, szóval mindenképpen PAMUT HOSSZÚ SZÁRÚ (hosszúujjú és hosszúnaci) cuccokat javaslok.

de természetesen a meleg miatt kell rövid ujjú body, naci is.

a legjobb ha összebújtok a gyerekkel, akkor te is szabályozod a hőjét, majd meglátod :)

jó babázást kívánok.

és még egy fontos észrevétel: a babának az anyukájára van leginkább szüksége. anyukájához hozzábújcizni, anyukája cicijén lenni. EZ a legfontosabb.

ha aludhat melletted, ha lehet rajtad (együtt fekszetek napközben, vagy magadra kötöd hordozókendőben), a kis szája bármikor ott lehet a ciciden, akkor őt tökre nem érdekli, mi történik, ő már mindent megkapott ami neki az alapszükséglete, te pedig elégedett, frusztrációktól mentes boldog nő, boldog anya vagy :)

csak mindent boldogan, ösztönösen, szívből és szeretettel csinálj, és nem történhet semmi baj :)

2016. márc. 24. 01:10
 8/10 anonim ***** válasza:
A babamérleg teljesen felesleges. Tápszert se vegyél előre. Ha kell, akkor fogsz kapni receptet és sokkal olcsóbban megveheted. A zenélő körfogó viszont nálunk hasznos volt. Egész jól lekötötte a fiamat.
2016. márc. 24. 07:48
 9/10 anonim ***** válasza:

A mérleg hülyeség. Kezdő anyaként, igény szerint szoptatva a frászt hozta rám. :)

Mert most csak ötvenet evett, te jó ég, nincs tejem (egy óra múlva meg kétszázat)

A kiságyat nem is kell mindennel telepakolni, legyen az a nyugalom szigete a picinek. (Az első gyereket rendszeresen túlstimuláltam a tarkabarka kisággyal, forgóval, zenélős-színes játékokkal)

Légzésfigyelőt kérj a védőnőtől, bérelni is érdemes lehet. olyan fél-egy éves korig kellhet.

Írták az eldobható pelenkázóalátétet. Szuper cucc, én is ajánlom!

Az első időszakban te se leszel rutinos pelenkázó, plusz a kicsiknek van az a rossz szokásuk, hogy mikor felemeled a lábukat, azt tűzparancsként értelmezik. :)

Ráadásul pelenkázótáskába rakva bárhol használhathasználhatod, pl orvos, védőnő, bevásárlóközpont.

A babakocsiba és a kiságyba is tehetsz.

2016. márc. 24. 09:42
 10/10 anonim ***** válasza:

7es!

A tápszer miért kockázati tényező??? :O

2016. márc. 25. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!