Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fogak deformitása miatt ti...

A fogak deformitása miatt ti leszoktatnátok a majdnem 1,5 évest (a nappali) ujjszopásról?

Figyelt kérdés
16 hónapos a kislányom.1 évesen jöttek az első fogai. Most 3 van neki (2 alsó metsző és az egyik felső), most nő neki a 2. metsző. Sajnos azt vettem észre, hogy előreáll neki a felső foga, így nem zár harapásnál, ami viszont most jön neki, az jó helyen van, jól zár. Sajnos azt gondolom, hogy ez a gyakori ujjszopástól van. Viszonylag sokszor szopja az ujját szerintem felesleges alkalmakkor is, mikor nem lenne lényeges. Pl. Zenés foglalkoztatás közben, meseolvasás közben. Szerintetek az gond lehet, ha megkérem, vegye ki a szájából, vagy mondom neki, hogy ne szopd és nem erőszakosan, de kiveszem a szájából a kezét? Alváshoz viszont engedném. Nem akarom, hogy eldeformálódjon a foga, hogy ne tudjon vele tépni rendesen, vagy beszédhibás legyen emiatt (még nem beszél). Ha most szoktatnám le, vagy csak ritkítanék az ujjszopáson, akkor talán később is könnyebben lemondana róla? Sajnos úgy tudom, hogy 1,5-2 éves korára a fogai miatt le kellene szoknia. Ti hogy oldanátok meg?

#ujjszopás #kiálló metszőfog
2016. márc. 19. 05:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Pff.. Pattoghatsz még a lassú fogzáson, de nem ez volt a kérdés! Köszönöm, hogy így aggódsz érte, de hidd el, neki is ki fog nőni mind! :) Olvass utána kicsit, ha nem hiszed, vagy kérdezd meg az orvost! Hidd el, a gyerekek nem versenyeznek ebben sem, csak a kisebbrendűségi érzésekkel teli anyukák. Dicsekedhetsz még, hogy milyen korán felállt a gyereked, meg már 10 hónaposan fut, de hidd el, felesleges! Ettől nem leszel több, és ő sem.
2016. márc. 21. 03:08
 12/13 anonim ***** válasza:

Én nem dicsekedtem, te kérdezted.

De valóban felesleges neked bármit írni, hiszen tökéletes vagy. Csak azt nem tudom, hogy akkor minek kérdezel.

2016. márc. 22. 06:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Csak tudod, nem erről kérdeztelek! Szövegértés!!!
2016. márc. 23. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!