Egy 60 éves férfinak es egy 42 éves nőnek születhet egészséges gyereke?
41 évesen estem teherbe, voltam genetikai tanácsadáson. Ott a genetikus hölgy elmondta, hogy ebben a korban lényegesen megnő a genetikai problémák esélye, de ez is mindössze 2%!
Nekem chorionboholy-biopsziát javasoltak, amit már 12 hetes korban el lehet végezni és az eredmény is hamar megvan. Azt is elmondták, hogy minden terhesség EGYEDI, tehát ha van is genetikai rendellenesség, akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy a következőnél is előjön (kivéve, ha a családban már előfordult genetikai rendellenesség, mert akkor ez az esély megnő).
Szóval 2, azaz KETTŐ SZÁZALÉK! Ez nem olyan vészesen nagy, ami miatt érdemes lenne lemondani a gyermekvállalásról, és mivel teljes bizonyossággal tudják szűrni a rendellenességeket, ezért senkit nem beszélnek le a 40 feletti gyermekvállalásról.
Nálam lett probléma, de NEM genetikai, hanem vírusfertőzés, ami ugyanúgy előfordulhatott volna 18 éves korban is. A genetikus kifejezetten biztat, hogy próbálkozzunk újra, mert nagyon kicsi az esély, hogy a következő terhességnél bármilyen probléma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!