Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beletennétek a pénzeteket a...

Beletennétek a pénzeteket a párotok tulajdonában lévő házba, gyerekszoba építése céljából?

Figyelt kérdés

6 millió ft-ról van szó,örökség+hozott vagyon. Sajnos...(az örökségre)

A helyzet az,hogy már nem vagyok fiatal és el is váltam egyszer.

A voolt férjemmel 8 évig voltunk házasok,de összesen 10 évig voltunk együtt. Hiába próbálkoztunk mindennel,nem jött a baba,valószínűleg erre ment rá a kapcsolatunk. Majd 2 évvel a válás után megismerkedtem a jelenlegi párommal,fél évvel ezután összeköltöztünk. Most,3 év után jön a baba. Határtalan boldog vagyok,21 hetes kismama.

Imádom a párom ès x évvel ezelőtt meg sem fordult volna a fejemben a kérdés,amit kiírtam,de egy válás és csalódás után igen. 31 éves vagyok. Bízom benne,de ha jobban belegondolok,a volt férjemben is bíztam és a túzbe mentem volna érte. Ugyanígy megtörténhet ez is. Tudom,a babánk közös. De a felmérések szerint 3 millió ft lenne,hogy kialakuljon. Párom tavaly fektette bele az összes pénzét egy vállalkozásba,ami még nem fut olyan jól,hogy fél év alatt ennyit félretegyen.

Szeretem. Tényleg. De...nemtudom mit csináljak. Ha szétmegyünk?

2016. márc. 9. 18:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ház felértékelése, közös tulajdonjog, csak utána.
2016. márc. 9. 18:54
 2/16 anonim ***** válasza:
Lehet erre házassági szerződést írni akár, de a házasság előtt szerzett vagyon sosem lesz közös. Ha nem vagytok házasok, akkor a befektetett összeg arányában tulajdonjogot is kerhetsz
2016. márc. 9. 19:04
 3/16 A kérdező kommentje:
De a házához semmi közöm. Nem én dolgoztam meg érte!
2016. márc. 9. 19:06
 4/16 A kérdező kommentje:
Ez a tulajdonjog dolog fair lenne igaz? Tehát ezen (ha megemlíteném) nem kellene felháborodnia igaz?
2016. márc. 9. 19:08
 5/16 anonim ***** válasza:

Igen, beletenném. A gyerekem szobája lesz.

Írhattok megállapodást, hogy hogyan alakzlna válás esetén a dolog, bár 6 millió forinttal önmagában semmire se mész, ez meg inkább közös vagyon. Bárhogy lerendezhetitek egyébként.

2016. márc. 9. 19:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Teljesen normális lenne a tulajdon megosztása. Lehet fele-fele is, de lehet akár a betett összeg arányában is.
2016. márc. 9. 19:19
 7/16 anonim ***** válasza:
Igen, fair lenne. Azért több millióról van szó, amiből ok, hogy a közös gyereketeknek lesz szobája, de ha azt nézed fel is értékelődik az ő ingatlana. A befektetett összeg fejében kérjél tulajdonrészt. Sajnos elég sok cifra dolgot hallottam már, tényleg nem lehet senkiben 100%-ig megbízni, fordulhat a széljárás, aztán borul az addigi élet. :/
2016. márc. 9. 19:30
 8/16 anonim ***** válasza:
A férjem beletette, többek között ezért is, meg más felújításokat is végeztünk együtt az én lakásomon. Nincs tulajdonjoga, nem is kért soha. Mondjuk vagyok is annyira korrekt, hogy kifizetném a részét, ha esetleg valamiért válnánk.
2016. márc. 9. 19:40
 9/16 anonim ***** válasza:
Jól írják az előzők, és teljesen igazad van, a dologgal kapcsolatban. A belefektetett összeg, a ház értékének arányában kerülhetne a tulajdonjog rész a nevedre. De említsd meg a párodnak a dolgot, és szerintem keressetek egy ügyvédet. Ha korrekt, intelligens ember a párod, akkor nem fog megharagudni. :)
2016. márc. 9. 19:41
 10/16 A kérdező kommentje:
Ha nem lett volna a válásom,nem gondolkodtam volna. De benne is bíztam és a végén hátbaszúrt (eladta a bútoraimat..a ház feléért pedig nagyon sokáig harcoltam,hozzáteszem teljesen fele-fele arányban vettük). A tulajdonjogon még nem gondolkodtam el,de elfogok. Csak fel kell neki vázolnom,nem szeretném hogy úgy gondolja,hogy nem bízom benne. De ez is olyan ellentmondásos. Mert bízom,de mégsem. Meg sem bírom fogalmazni. Tehát most bízom,de ha később ellenem fordul? Nyílván vele szeretném leélni az életem. Csak azt nem szeretném,hogy ha válnánk,akkor pénz nélkül menjünk az "utcára" mert a ház az ő tulajdona.
2016. márc. 9. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!