Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » ŐSZINTÉN, belefér és ha igen...

ŐSZINTÉN, belefér és ha igen mikor egy nevelő pofon?

Figyelt kérdés
Nem agyonverés,csak egy pofon? Nyugodtan leírhatod az igazat,nem ismer senki itt.

2016. márc. 8. 19:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez gyerekfüggő is. nekem egy szófogadó gyerekem van, persze sokat kellett vele beszélgetni, sokszor kellett pici korában rászólni. nagyon következetesen neveltem, igaz kisgyermeknevelő vagyok, így talán nekem picit könnyebb is volt, de tényleg fene jó természete van, így soha még csak a gondolat se merült fel :)

viszont volt már olyan "gyerekem" (munkahely) akinél el nem tudom képzelni hogyan bírja az anyukája cérnával :)

2016. márc. 8. 21:19
 12/21 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó lehet,nem tudom...nem haragudnék érte,ha kaptam volna.Ma már biztos nem.

Kamaszkoromban viszont rengeteget gondoltam arra,hogy bár kapnék két büdös nagy pofont a sok hegyi beszéd helyett :)

Ismerősöm még kukoricán is térdepelt,meg őt meg is tépte egyszer-egyszer az anyja,de ő sem haragszik,és sikeres,tanult ember lett belőle.

2016. márc. 8. 21:20
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Én kaptam. Egyszer. Anyámtól. Megérdemeltem. Hazudtam a nagyanyámnak, aki visszamondta Anyunak. Akkor, életemben először és utoljára, kaptam egy nagyot. Megérdemeltem és megtanultam, hogy nem hazudok sem Anyunak, sem a Nagyinak. Belefért, igen, teljesen normális felnőtt lettem.
2016. márc. 8. 21:41
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
Igen, néha kell.
2016. márc. 8. 21:51
 15/21 anonim ***** válasza:
29%

Nálam nem fér bele. Én is kaptam gyerekként párat, és azóta is teljesen indokolatlannak tartom. Az ugyanis nagyon szubjektív h ki mit tart "nevelő" pofonnak. A szüleim szentül hiszik,h nagyon is helyénvaló volt az a pár pofon - aki adja, általában így védekezik. Igazából meg én tudom,h hogy érzek miattuk. Nyilván nem ez az egyetlen oka a rossz kapcsolatunknak, de arról tehetnek ezek a pofonok, h őszinte, tiszta szeretet nem tudok érezni irántuk - olyat pl amit a nagyszüleim iránt igen.

A másik, h egy pofonnal mégiscsak azt fejezi ki a szülő,h a gyerek egy alárendelt emberke a családban. Ha a férjemmel egymással viselkedünk úgy h az nem tetszik, egymást nem vágjuk pofon.

Még csak 2 éves a kisfiam és remélem h tényleg nem fogok e tekintetben változni.

Talán az életveszély az egyetlen kivétel. De ha pl autók elé rohangálna akárki a családból, valószínűleg mehpofoznam 😉

2016. márc. 9. 00:25
 16/21 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem belefér,de kisebb korban inkább a fenékre csapás tinikorban meg a pofon,persze egyszer-egyszer nem rendszeresen,és csak akkor ha szükséges,én egy pofont kaptam 14 évesen,de már akkor tudtam,hogy jogos volt,amúgy birka türelmű az anyám.
2016. márc. 9. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem bele fér, persze nem állandó rendszerességgel. Én is kaptam, tanultam is belőle.
2016. márc. 9. 10:44
 18/21 anonim ***** válasza:
33%

Érdekes, hogy akik pofont kaptak ilyen-olyan bűnökért, csínyekért, azokban fel sem merül, hogy más büntetés esetleg ugyanolyan hatásos lehetett volna - vagy hatásosabb.

Én hiszek abban, hogy agresszió nélkül is lehet gyereket nevelni.

Az pedig pedagógiai közhely, hogy kamaszkorban már késő gyereket nevelni.

2016. márc. 9. 10:50
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

Én akkor kaptam egy hatalmas pofont, amikor többedik alkalommal is úgy beszéltem mint egy kocsis.

Konkrétan azt mondtam tesómnak hogy a prosti(k-val) anyádat.

Hát, anyu hallotta... Én meg megláttam a csillagokat.

12 voltam az esetnél.

2016. márc. 9. 20:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy homo-páva gyereket akarsz magadnak vagy embert.
2016. ápr. 3. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!