Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » " A felelős gyerekvállaláshoz...

" A felelős gyerekvállaláshoz az is hozzátartozik, hogy otthon tudsz vele maradni, ameddig szükséges " Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A hétvégén találkoztam, egy ismerősömmel, aki ezt vágta a fejemhez. Megmondom őszintén kicsit szíven ütött.

Úgy jöttem el annak idején a munkahelyemről, hogy kb. másfél év múlva visszamegyek. A kisfiam 17 hónapos volt, mikor elkezdte a bölcsődét. Elég nehezen szokott be, de most már minden rendben van. Szeret járni. Itthon is gyakran emlegeti a bölcsis dolgokat. Ezt meséltem el az ismerősömnek, erre kaptam, ezt a választ.

Elég rosszul éreztem magam mikor beadtam a bölcsődébe, mert inkább a munkahelyem megtartása miatt volt szükség erre, nem a pénz miatt. Bár az is jól jön. Nem gondolom, hogy ha 3 éves koráig otthon tudok vele maradni, akkor könnyebb lett volna a beszoktatás.

Az ismerősöm, szerint nem lett volnba szabad olyan munkahelyről el jönnöm szülni, ahol elvárják, hogy ilyen hamar visszamenjek.

2016. márc. 8. 12:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Egyrészt borzasztó bunkó dolog volt egy ilyen megjegyzést tenni! Ehhez senkinek nincsen joga, hogy a másikat megalázza, lenézze az anyaságát.

Másrészt: Pszichológiai kutatások készültek a bölcsőde témakörében nagy mintával, reprezentatívan. 1 éves kor a választóvonal! Ha 1 éves kor után bekerül a baba a bölcsibe, akkor a következő szempontok számítanak

- jó legyen a bölcsi (szerető gondozók, kiszámíthatóság, kis létszám)

- az otthoni, családi légkör rendben legyen

Ha ez a kettő stimmel, akkor NEM szenvednek hátrányt a bölcsiben elhelyezett gyermekek az otthon lévőkhöz képest!

Tehát ez az, ami objektív (hivatkozást tudok linkelni, ha érdekel) , a többi csak az anyukának a saját érzelmein alapuló véleménye.

2016. márc. 8. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Pfuu, ez szíven ütne engem is, 9 hónapos volt a lányom mikor bölcsis lett...

Nem anyagi oka volt, a vezető poziciómat, amiért egész odáig dolgoztam csak így tarthattam meg.

Közös döntés volt és felelősség teljes szülők vagyunk.

Már 3 éves a lányom, remek a kapcsolatunk, a bölcsiben is szeret lenni, most fog érkezni a kistesó, még dolgozom, és ugyanilyen korán visszamegyek dolgozni...

Nem kell mindent felvenni, nekünk jó így, másnak meg úgy...szerencsére mások vagyunk...

2016. márc. 8. 14:21
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
A legideálisabb az lenne,ha 3-4-5 évet otthon tudna maradni az anyuka úgy,hogy közben napi szinten járnak el gyermektársaságba (baba klub,játszóház,játszótér vagy csak séta stb) ez lenne az ideális,de nyilván nehezen kivitelezhető.Az én lányom is ment bölcsibe 2 évesen,most meg ovis,már 4 éves,hát néha a hócipőm tele van a poroszos ovis neveléssel...
2016. márc. 8. 17:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Alapvetően egyetértek a fenti mondattal. Nálunk 1 éves koráig volt szükséges otthon maradnom, akkor ment bölcsibe a lányunk. :-) Szerette a bölcsit, már ovis, de unokatesó miatt előfordulunk a bölcsiben és akkor meglátogatjuk a régi gondozóit, imád visszajárni.

A kisfiunk is 1 évesen kezdi a bölcsit most szeptemberben.

Off: Előző! Mit értesz poroszos ovis nevelésen? Én azt látom, hogy vannak alapvető szabályok, amik egyrészt egy normál ember mindennapjainak amúgy is részei, másrészt segítik a 25 gyerek kordában tartását. A lányom mindig meséli milyen jókat játszanak, mennyi mindent mesélnek az óvónők és azt latom, hogy rengeteget fejlődik.

2017. máj. 30. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!