Elfogadnád az alkut?
Tételezzük fel,hogy a párod halála után pokolian rossz anyagi helyzetben vagy. A gyámhatóság és a szolgáltatók is fenyegetnek.
A párod szülei,akikkel nem voltál/vagy jóban ajánlatot tesznek neked. Mondj egy összeget és cserébe mondj le a gyerekről az ő javukra,végleg,örökre!
Mit tennél?
Komoly válaszokat kérek,ne a szokásos kamu,szenteskedő rizsát,mert azzal tele van a padlás. :(
Én biztosan nem mondanék le róla, ha kell, elmegyek másodállásban vécét pucolni is a diplomámmal, ha ez kell ahhoz, hogy kimásszunk a gödörből. Az árvasági és a csp együtt havi 50 ezer Ft, válsághelyzetben lehet kérni segélyt, lakni meg van hol ezek szerint.
Ha úgy érzed, hogy nem tudod ezt vállalni, jobbat akarsz a gyerekednek, akkor add örökbe a nagyszülőknek, ingyen.
Magamból kiindulva, én nem tudnám megtenni. Inkább azon pörögne az agyam, h hogyan tovább, mint tehetnék, h el kezdjek kilábalni.
DE! Nem mindenki kötődik a gyerekéhez, a fene tudja miért. Mennyi idős a csemete? El tudnád képzelni nélküle az életed?(mondjuk én nem). Esetleg a család csak ezt a verziót tudja elképzelni. nem tudna segíteni esetleg a talpra állásban.
Lehet igényelni előre fizetős mérőt.
A gyerekimről nem mondanék le.
Ha úgy érzed, hogy a nagyszülőnél jobb helye lenne a gyereknek, akkor neveljék ők!
De miért pénzért akarod odaadni nekik, nekem ez nem fér bele..
Már bocs, de egy rakásnyi kevésbé drasztikus megoldás van erre a problémára, ami nem jár azzal, hogy véglegesen, örökre lemondj a gyerekedről, és még a gyámhatóság sem fog miatta cseszegetni. Ha annyira hatalmas nagy csóróság van, hogy a lakhatásotok is bizonytalan, vagy nem tudsz olyan munkát találni, ami mellett a gyerek felügyeletét is meg tudnád oldani, akkor még mindig kíméletesebb beadni hetes bölcsibe/oviba (nem tudom, mennyi idős), vagy átmeneti otthonba, ahol akár naponta meg is látogathatod. Vagy elmenni vele anyaotthonba, ahol veled lehet, és a meglévő jövedelmed x százalékáért teljes ellátást kaptok. Ezek mind létező, reális megoldások, és a gyámhatóság is ismerteti ezeket, mielőtt odáig fajulna a dolog, hogy kiemeljék a gyereket a családból. Ha pedig összeszedted magad, rögtön vissza is kaphatod a gyereket, már csak azért is, mert te önként döntesz úgy, hogy odaviszed, tehát nem elveszik tőled ilyenkor, hanem te magad helyezed el valahol.
Ennek százszor több értelme van, mint örökre, véglegesen lemondani a gyerekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!