Hogy fordulhat elő hogy valaki magához tér műtét közbe? Többször olvastam itt hogy előfordult. Már senkibe se bízhat az ember? Nem szivesen megy az ember kórházba és ez történik?!
Ritka, bár a jelenlegi orvoselvándorlás miatt lehet, hogy gyakoribbá válik.
3 altatásos műtétem volt már (egyik szülés utáni küret), egyiknél se voltam magamnál. Olyan előfordulhat, hogy az altatókoktélban csak az izombénító van, de az altatószer nem, bár tudtommal már eleve keverve tárolják.
Az egyik hasi műtétemnél fogtam ki egy életunt, mogorva altatóorvost. Még nem altattak, de már rám csatolták a vérnyomásmérőt és azt a karomat becsomagolták mellém. Még javában pakolásztak, amikor szóltam, hogy rossz a vérnyomásmérő. Az altatóorvos rám förmedt, hogy ő a szakember, mit szólok bele, nem is értek hozzá. Mondtam, hogy valóban nem szakirányú a végzettségem, de
1. Felfújta magát a párna és nem akar leereszteni percek óta, nekem meg kezd leállni a vérkeringésem a karomban.
2. Rálátok a monitorra, ami szerint se pulzusom, se vérnyomásom nincsen. Ha ez valós adat, akkor feltételezem, hogy most nem beszélgetnék.
Némi morgás után kihámozta a karomat, majd ijedten mondta, hogy bazze, szedje le valaki, mert el fog halni a végtag a szorítástól. Szereltek rajta egy kicsit, utána már leeresztett és a monitoron is megjelentek az értékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!