Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség alatt tanfolyam...

Terhesség alatt tanfolyam elvégzése?

Figyelt kérdés

4.hónapban vagyok és most indul egy egy 7hónapos képzés amit szeretnék elvégezni míg itthon vagyok.

Viszont nem merem bevállalni hiszen nyáron szülök aztán a bavával nem tudom hogyan kesz mármint első baba tapasztalatom segítségem nincs csak párom tud besegíteni.

Dilemmában vagyok.Várjak míg megszületik és kialakul a napirendünk és utána vágjak bele? Végülis utána is lesz lehetőségem míg gyeden vagyok.

Tanácstalan vagyok ;(

2016. márc. 4. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszer elkezded a kepzest, nem lehet halasztani? Nekem csak intenziv nemet nyelvtanfolyammal van tapasztalatom (minden hetköznap napi 5 oras), itt több kismama csoporttarsam volt. Mindannyian addig jartak, amig nem ereztek megeröltetönek, azutan megbeszeltek a nyelviskolaval, hogy bar mar be volt fizetve, de most szünetet tartanak es majd a szüles utan amint megoldhato, folytatjak. Itt nem lenne erre lehetöseg?
2016. márc. 4. 16:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülés környékén lehet pár hét halasztást kérni, akkor simán.

Én a terhesség előtt kezdtem el egy másoddiplomás képzést. A szülés pont vizsgaidőszakra esett volna. Méltányossági alapon későbbi időpontot kértem, 2 hónapot toltak a vizsgákon (mármint nekem, a többiek az eredeti időpontban vizsgáztak).

Így különösebb csúszás nélkül be tudtam fejezni a képzést. Egy vizsgából dupláztam, mert nem sikerült elég jól felkészülnöm, de időben ez nem tolt meg.

2016. márc. 4. 16:56
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha táppénzre mész, nézd meg, hogy csinálhatod-e a tanfolyamot, nem minősül-e táppénzcsalásnak.
2016. márc. 4. 16:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez egy okjs képzés.Halasztással annyi a baj hogy ezek a képzések jelentkezőktől függ és nem tudni indul-e utána és mikor ;(

Táppénzen vagyok a kezdetektől.A munkámból azonnal kiveszik aki terhes mivel veszélyes önmagábyn is nem még terhesen..

2016. márc. 4. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok, 17 hetes vagyok, még februárban kezdődött volna egy okj képzés, amit meg akartam csinálni (még a második babámmal vagyok gyeden), de a 3. ilyen szinten közbeszólt, mert a képzés vége pont szülés környékére esett volna (meg hát ugye az sem 100%, hogy végig tudtam volna menni), így úgy döntöttem, hogy majd jövőre (remélem a 3. baba is a tesói nyugodtságát követi) megcsinálom. Ha főiskolai képzésről lett volna szó elkezdtem volna, hisz ott könnyebb variálni, de okj-nál annyira nem.

Viszont nálad nehezítő tényező, hogy tp-n vagy. Gondolom a nőgyógyász jó indokot írt a leletedre (mert magában a veszélyes anyagokkal való munka ugye nem ok a tp-re, akkor fel kellett volna menteni a munkavégzés alól), így ha véletlen kapsz egy ellenőrzést vagy kibukik valahol, bebukhatsz, hogy te mint veszélyeztetett terhes, hogy jársz tanfolyamra. Úgyhogy emiatt biztos nem kezdeném el.

2016. márc. 4. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!