Hol és milyen megtakarítási formát ajánlotok a gyereknek?
Attól is függ, mennyi pénzről van szó.
Én az 5évesemnek csemete számlát nyitottam. Igaz, ebbe csak a perselypénz kerül, meg az a zsebpénz, amit kap rokonoktól ilyen-olyan alkalmakra.
Kamata pont annyi, mint bmely més folyószámláé, szóval kb semmi, de arra jó, hogy a gyerek érezze: nem kell mindent elkölteni, lehet gyűjtögetni is.
Határozatlan, élethosszig tartó (értsd: te szabod meg, mikor járjon le) életbiztosítást kötnék, melyben te vagy a biztosított, és a pici a kedvezményezett. Ha veled vmi történik, ő a kedvezményezett. Közben van biztosításod is, és akár eseti díjakat is helyezhetsz el rajta. A 3. évtől bankszámlaként működik, kivehetsz róla pénzt és a befizetést szüneteltetheted is, ha úgy adódik. Persze ha valóban megtakarítani akarsz, minél kevesebbet nyúlj hozzá.
A Generalinál dolgozom, a Clavis élebiztosításban minden 3. évben bónuszt kapsz, jóváírják a befizetésed 15%-át.
Egyébként nagyon szerencsés és okos dolog, hogy már most gondoskodsz a gyermekedről, ezt sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak. Pedig biztos vagyok benne, ha jó anyagiak között élnénk mi, magyarok, mindenki félretenne, befektetne, pénzügyileg tájékozódna. De míg kiszolgáltatottá tesznek a minimál béreddel, és még csak esélyed se legyen a jövődön gondolkodni, addig csak vegetálunk.
Nekünk is van két kislányunk, a sok meló mellett biztosítással gondoskodunk a jövőjükről.
Nagyon sok lehetőség van, hogy a nehezen megkeresett pénzünket hogyan gyarapíthatjuk, és hogyan nyúlhatják le... tájékozódni kell. Persze a jövőbe nem lehet látni, de a bankokban meg nem érdemes pénzt tartani. Ennél még a 5-6%-kal ketyegő biztosítás is jobb.
Én szerettem volna, ha az életbiztosításom kezdeményezettje a gyerek, de azt mondták, hiába, ha 18 éves kora előtt történik velem valami, nem jut hozzá a pénzhez.
anno nagyon kerestem, tényleg csak a csemete számla van, amit gyereknek lehet nyitni, és tényleg szabadon hozzáférhető.
addig esetleg a saját banknál teljesen sima megtakarítási számla?
de annak is kb nulla a kamata. mondjuk lassan mindennek. és még adózhatsz is belőle :o
Én a gyerek 6 éves korára tervezek lakáskasszát nyitni. 10 éves megtakarítással. Mire felnő, lesz induló tőkéje.
Emellett az én nevemen lesz megtakarítása (nyáron születik). Ez az övé lesz, de egyelőre a nevemen. Azért fontos, mert nem akarom majd, hogy csak úgy szabadon hozzáférjen 14 évesen, hiszen ezt a pénzt az ő biztonságára gyűjtjük, esetleg a tovább tanulására.
Én többféle megoldásban hiszek, ezért van 2 életbiztosításunk, ami a gyerekek 18 éves korában jár le, van lakáskasszánk és bankszámlán ill. készpénzben is gyűjtögetünk.
Remélhetőleg nem kell majd a semmiről indulniuk, mint nekünk annak idején...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!