Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fontos, hogy a gyerekek nevei...

Fontos, hogy a gyerekek nevei hasonló hangzásúak legyenek?

Figyelt kérdés
a második és harmadik gyereknek úgy választottunk nevet, hogy passzoljon az első gyerek nevéhez. de a negyediknek egyszerűen nem találunk olyan nevet, ami tetszik és beillik a sorba
2016. márc. 1. 14:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%
én még ilyenről soha nem is hallottam, vagyis csak a Kacsamesékben. a vezetéknévhez kell illenie, és ennyi.
2016. márc. 1. 15:00
 2/23 Regáti ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell olyan nevet adni legalábbis én nem néznem azt hanem hogy tetszedjen mindenkinek, legalább a párodnak! Nekem ez a véleményem!
2016. márc. 1. 15:00
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez a saját ízléseteken múlik. Nekem az lenne fontos, hogy hasonló eredetűek legyenek és kb. ugyanannyira becézhetőek, hangzásban csak az, hogy passzoljon a vezetéknévhez.
2016. márc. 1. 15:03
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, hogy hasonló hangzásúak legyenek. De bevallom, ha már az első 3 passzol, én megmosolyognám, ha a 4. kilógna. :)
2016. márc. 1. 15:04
 5/23 A kérdező kommentje:
ez a kacsamesék jó volt :) azért ennyire nem hasonlóak, csak hasonló eredetűek és ugyanannyi szótagból állnak.
2016. márc. 1. 15:09
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyáltalán nem hasonlítanak (Alex, Maja, Emília) nem éreztem szükségét. Az elején még tetszett volna, ha ugyanazzal a betűvel kezdődik a nevük, de elvetettük az ötletet.
2016. márc. 1. 15:12
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát a szótagszámon nem akadnék fenn, azt hiszem, a megmosolygós vagyok. :)

A lányomnak van egy Viki barátnője, akinek a nővére Niki. Nem is értem, az öcsi miért nem Miklós??? :D

8/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hasonló hangzásra, hanem hasonló stílusra/eredetre esetleg szótagszámra törekednék, ahogy te is írtad.

Pláne, ha már az első 3 egyforma stílusú, akkor nem tartom jó ötletnek, hogy a 4. legyen valami teljesen más.

Ha esetleg megírod a neveket, akkor segíthetünk mi is a keresésben, ötletelésben. :)

9/23 A kérdező kommentje:
a meglévő gyerekek nevei: Sára, Judit és Anna. ehhez teljesen mindennapi a vezetéknév, szinte minden illik hozzá
2016. márc. 1. 15:19
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem fontos.

Mondjuk nekem tetszik, ha van egy rendszer a testvérek neveiben, pl. egy ismerősöm tudatosan B betűs neveket választott mindhárom gyerekének. Mi eredet alapján választottunk nevet, mind a négynek bibiliai eredetű neve van.

De ha nektek más tetszik, miért ne?

2016. márc. 1. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!