Mi volt az, amit megvásároltatok a babátoknak és végül rájöttetek, hogy felesleges volt?
bébiétel melegitő - iszonyat lassan melegiti meg a kaját
kapucnis pulcsi 56os méretben - sosem adtam rá
farmernadrágok 74es méretig - sosem adtam rá, nem találtam valami kényelmesnek
Decemberben született a babám, így vettem neki kis pulcsikat és kardigánokat, nadrágokat, kiscipőt, szinte egyik se volt rajta. Pár hetes koráig elég macerás öltöztetni, egyszerűbb egy anorákot ráadni, de ezt terhesen még nem tudtam. Azokat a rugdalózókat se használtam, amelyeket fejen átbújtatva kell felvenni (szintén macerás), vagy amelyeken nincs a lába között patent (nem praktikus). Babaolló nálunk se vált be, a vízhőmérő pedig pontatlan volt. Kaptam egy baldachint és egy oldalfekvésben tartó csípőpárnát, de sose használtam őket. Kaptam egy cumisüveg-melegítőt, néha használom, de ha nem lenne, nem érezném hiányát. Termosz is van, de sose kellett. Van egy kifejezetten babáknak való plédem, szőrcsomóként jönnek ki belőle a szálak (és szinte minden bababoltban láttam ezt a fajtát!), ezért nem használom. Vettem 4 ágyneműhuzatot (és még kaptam vagy 3-at), abból is elég lett volna 2, a gumilepedőt pedig sose tettem fel. Amit nem vettem, mert feleslegesnek tartottam, az a pihenőszék (autós hordozó amúgy is van, kb. ugyanazt tudja), bébiőr (panelban lakom, bárhol meghallom, ha sír).
Ami nálunk nagyon bevált, és örülök, hogy van, az a mikrós sterilizáló, állványos kád (apró a fürdő, a szobában fürdetek, kényelmes a magassága, nem kell hajolgatni), játszószőnyeg (1 hónapos kora óta még mindig leköti), hordozókendő és kenguru, mosható nadrágpelenka.
Nekem nagyon jó a babaollóm (DMes), de van egy baba körömcsipeszünk is, hát egyszer próbáltam és becsípte az ujján a bőrt. tehát soha többé.
Állványos fürdetőt imádom :-)
De pl. pelenka anyagos kifogó szerintem felesleges, jó a pihe-puha törölköző is. Ráadásul nekünk a védőnő vetetett 2 db-ot, db-ja 2500 Ft volt :-(
Pulcsit félévesen húztam rá először, addig csak kocsikabát.
Előke nem kell a hozzátáplálás elkezdésig, de valaki akkor is csak a textilpelust köti a nyakába.
Na és a pólya. Örülök, hogy nem vettem csak kölyönkértem. A 4,5 kilós lányom nem fért el benne :-)
Cumisüveg: volt pár db, de egyet sem használtunk. Féléves koráig anyatejes volt, utána meg csak pohárból volt hajlandó inni. Még a csőröspoharat sem fogadta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!