Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi volt az, amit megvásároltat...

Mi volt az, amit megvásároltatok a babátoknak és végül rájöttetek, hogy felesleges volt?

Figyelt kérdés
Olvasgatom sok helyen a kelengyelistákat, de nem vagyok benne biztos, hogy amiket leírnak a megvásárolandók listájába, arra tényleg mind szükség van.
2010. márc. 31. 19:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Cumisüveg melegítő. Eleinte használtuk csak, volt benne egy kis cumisüveg tea, és melegen tartotta, de igazából fölösleges árampocsékolás, mert így egész nap be volt dugva, hogy majd ha kell, akkor meleg legyen, miközben ezt a mikró is tudja pár másodperc alatt. Ha valami hideget teszel bele, pl. hűtőből kivett tápszert/anyatejet, az szerintem a büdös életben nem melegszik meg. Az volt ráírva, hogy a bébiételt is megmelegíti 10-15 perc alatt. Hááát nem történt meg :)
2010. márc. 31. 21:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

bébiétel melegitő - iszonyat lassan melegiti meg a kaját

kapucnis pulcsi 56os méretben - sosem adtam rá

farmernadrágok 74es méretig - sosem adtam rá, nem találtam valami kényelmesnek

2010. márc. 31. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
elektromos szobahinta,babaollo.
2010. márc. 31. 22:00
 14/20 anonim ***** válasza:
40%
Babakád (nagy kádban fürdik a kezdetek óta), kézi orrszívó (nem tudom használni), nyálkendő, bébiőr (ha baj van, úgy is meghallom), cumi (nem szereti), pihenő szék (felesleges luxus 15000 forintot kiadni valamiért, amiben kb. 20-szor volt), kapucnis pulóver (nem tudod hátra letenni benne a gyereket, csak ha a fejére húzod a kapucnit), A vitaminos olaj (nagyon drága, helyette teljesen jó a Gabi babaolaj), fürdető krém (picinek a tiszta víz a legjobb, nekem ráadásul kiütéses lett tőle a gyerek bőre), Johnsons fürdető ill. testápoló (iszonyatosan kiütéses lett tőle a bőre), műanyag előke(teljesen kipirosította a nyakát a gyereknek), fürdető karika (nem is tetszett a gyereknek, ráadásul úgy sem hagyod felügyelet nélkül a kádban, akkor meg minek), méregdrága játszószőnyeg (kb. 1 hónapot játszott rajta, aztán már inkább a csörgők érdekelték, így viszont útban volt neki a lelógó játék), üveg cumisüveg (nagyon nehéz, és nem jó a cumi része, a műanyag cumisüveget is lehet nagyon jól sterilizálni és takarítani), mikrós sterilizáló (ezzel az erővel egy sima mikrózható edényt is kinevezhetsz annak).
2010. márc. 31. 22:32
 15/20 anonim ***** válasza:
termosztáska cumisüvegnek, cucli hőmérő, baba olló:-) Ezeket is kaptuk:-) Nem sokat érnek:-) Viszont van valami amit nem akartam venni és megkaptuk azóta is naponta használjuk az a mikrós stilizáló:-)
2010. ápr. 1. 09:36
 16/20 anonim ***** válasza:

Decemberben született a babám, így vettem neki kis pulcsikat és kardigánokat, nadrágokat, kiscipőt, szinte egyik se volt rajta. Pár hetes koráig elég macerás öltöztetni, egyszerűbb egy anorákot ráadni, de ezt terhesen még nem tudtam. Azokat a rugdalózókat se használtam, amelyeket fejen átbújtatva kell felvenni (szintén macerás), vagy amelyeken nincs a lába között patent (nem praktikus). Babaolló nálunk se vált be, a vízhőmérő pedig pontatlan volt. Kaptam egy baldachint és egy oldalfekvésben tartó csípőpárnát, de sose használtam őket. Kaptam egy cumisüveg-melegítőt, néha használom, de ha nem lenne, nem érezném hiányát. Termosz is van, de sose kellett. Van egy kifejezetten babáknak való plédem, szőrcsomóként jönnek ki belőle a szálak (és szinte minden bababoltban láttam ezt a fajtát!), ezért nem használom. Vettem 4 ágyneműhuzatot (és még kaptam vagy 3-at), abból is elég lett volna 2, a gumilepedőt pedig sose tettem fel. Amit nem vettem, mert feleslegesnek tartottam, az a pihenőszék (autós hordozó amúgy is van, kb. ugyanazt tudja), bébiőr (panelban lakom, bárhol meghallom, ha sír).

Ami nálunk nagyon bevált, és örülök, hogy van, az a mikrós sterilizáló, állványos kád (apró a fürdő, a szobában fürdetek, kényelmes a magassága, nem kell hajolgatni), játszószőnyeg (1 hónapos kora óta még mindig leköti), hordozókendő és kenguru, mosható nadrágpelenka.

2010. ápr. 1. 10:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon jó a babaollóm (DMes), de van egy baba körömcsipeszünk is, hát egyszer próbáltam és becsípte az ujján a bőrt. tehát soha többé.

Állványos fürdetőt imádom :-)

De pl. pelenka anyagos kifogó szerintem felesleges, jó a pihe-puha törölköző is. Ráadásul nekünk a védőnő vetetett 2 db-ot, db-ja 2500 Ft volt :-(

Pulcsit félévesen húztam rá először, addig csak kocsikabát.

Előke nem kell a hozzátáplálás elkezdésig, de valaki akkor is csak a textilpelust köti a nyakába.

Na és a pólya. Örülök, hogy nem vettem csak kölyönkértem. A 4,5 kilós lányom nem fért el benne :-)

Cumisüveg: volt pár db, de egyet sem használtunk. Féléves koráig anyatejes volt, utána meg csak pohárból volt hajlandó inni. Még a csőröspoharat sem fogadta el.

2010. ápr. 1. 11:05
 18/20 anonim ***** válasza:
Baldachin.
2010. ápr. 1. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk a hinta nagy kedvenc volt,csak nagy hiszti után tudtunk megválni tőle,most a barátnőm babája használja, ő is szereti,ha átmegyünk a kiscsajom még most is belecsüccsen :-D
2010. ápr. 1. 14:13
 20/20 anonim ***** válasza:
bébiőr,cumisüveg termosz,cumisüvegmelegítő,pelenkázó, kiskádba gyerektartó,fürdető karika,mózeskosár,johnson babatermékek(kiütéses lett,kb 2 hét,mire lement),babahinta,járóka(nem marad meg benne)
2010. ápr. 1. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!