Hogyan neveljek belőle erős felnőttet?
Kislányom féléves. Amikor látom, hogy milyen egy szemét világban élünk, hogy egyáltalán nem igaz az, hogy a jó elnyeri méltó jutalmát és a rossz méltó büntetését, hogy a pénz az úr és ilyenek, akkor annyira elkeseredek.
Úgy tűnik, eléggé érzékeny lélek, nem tudom, mennyire fogja jól viselni a piszkálódást, megaláztatást másoktól. Hogyan tudnék belőle erős emberkét nevelni, aki képes megerősödni az őt ért atrocitások miatt (merthogy fogják érni őt ilyenek, ebben biztos vagyok)?
"az sem jellemző, hogy "levakarhatatlan lenne anyáról" (erre próbálok nagyon tudatosan figyelni)"
Kis gyerekpszichológia nem ártana! Pont akkor nem lesz levakarhatatlan, ha nem jár kézről kézre, hanem mindig ott vagy neki az elején. Ekkor alakul ki az "ősbizalom", ez segíti majd, hogy önálló legyen.
A szep.szorongás pedig életkori sajátosság (8-10 hónaposan fog előjönni), nem "neveletlenség".
"magába fojtja, ha valami bántja, és ez nem jó. "
WTF? Még mindig félévesről beszélünk?
12 es pont ez jutott eszembe... :)
amugy én is el szoktam gondolkozni. de ràjöttem régen is ez volt mégis felnöttem s jo ember lettem Hogy megérte e? anyagilag nem. erkölcsileg igen, s nem mellesleg itt a gyönyörü csalàdom. Vannak emberek akik bàrhogy nevelik màsokon àttipro 0 szoc.érzékkel rendelkezöek de baromi sikeresek és ugyanugy van csalàdjukJo pap holtig tanul,neked is meg nekem is van mit tanulni még a félévesednek meg plàne. Tanitsd arra amit te tudsz, az màr jo kiindulasi alap. A szep szorongas csak rosszabb lesz ha nemtölt elég idöt veled. Tullesz rajta igyis ugyis de bizni mennyire fog azt csak késöbb derul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!