Egy 7éves gyerek mitől pisilhet be éjszaka?
Lehetnek lelki okai.
Te honnan tudod? Családtag vagy? Akkor talán tudsz hatni a szülőkre, hogy normálisan oldják meg a gondjaikat a gyerek érdekében.
A leírt esetben pszichés oka van.
De általánosságban lehet szervi gond, vagy ami ritkább, de velem egyszer megtörtént:
Napallergiám van, hófehér bőrrel. Egy nyaraláson a szüleim elfeledkeztek az egyik fülemről, ami feldagadt és elég durván kijött az allergia rajta, mert nem kenték le. Antihisztamint kaptam, de elnézték az adagolást és felnőtt adagot kaptam. Ettől annyira bekábultam és mélyen aludtam, hogy a vizelési ingerre sem ébredtem fel.
De az én esetem szerintem nagyon ritka és nálam egyszeri is volt, a fent említett gyógyszer miatt. Szintén hét éves voltam. Máskor nem fordult elő, az ok pedig egyértelmű volt, utána mindig alaposan átnézték a betegtájékoztatót, ha gyógyszert kaptam.
Próbáljátok meg úgy, hogy a családból többen is beszélnek velük, nem csak te.
Csak észreveszik majd, hogy ha mindenki látja a gondot, akkor nekik is kéne már végre tenni valamit.
"A szülei minden nap szinte kinyírják egymást.. (ordítozás, egymás anyázása még este 10után is.. ) Lehet attól hogy mindig veszekedés van náluk?"
Nem lehet, hanem biztos. Amig stresszel rajta szegeny gyerek, addig nem fog leszokni rola.
Az ilyen szülők miért nem válnak el? Sokan pont a gyerekre hivatkoznak, hogy neki jó legyen. De neki pont nyugalomra van szüksége, és ez úgy tűnik együtt nem megy.
A gyerek egyértelműen pszichés okok miatt pisil be. El lehet vinni pszichológushoz, ő is meg fogja állapítani, de amíg a szülők nem térnek észhez, a helyzet nem fog javulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!