Hogy a fenébe lehet rávenni egy másfél évest, hogy engedje megmosni a fogát?
Már mindent próbáltunk. Elmagyarázni miért fontos, megmostuk az összes kedvenc plüssállat fogát, mostunk előtte fogat, megmoshatta a fogunkat, énekeltünk a fogmosásról, odaadtam a fogkefét, de csak játszik vele, és utoljára próbáltam már őszintén szólva kicsit erőszakosabban is kinyitni a száját és megmosni. Egyik sem járt túl sok eredménnyel. Sőt. Korábban egész szépen hagyta, egy ideje egyáltalán nem. Eléggé aggaszt, mert már eszik mindent.
Lehet amiatt esetleg, hogy a szemfogai jönnek?... (Eddig a fogzás nem volt gond, engedte attól függetlenül, mist ár hete nem engedi egyáltalán, mind a négy szemfog helye meg van duzzadva és ki van fehéredve, még egy sem tört át...).
Valami javaslat vagy trükk arra, hogy tudjuk végre mosni a fogát?
hát én jó párszor lejátszottam neki a fogmósódalt a Kerekmesétől.
aztán azt énekeljük a férjemmel közben - és úgy mossuk a fogát.
a szituáció a következő: végy egy nem túl fáradt babát. Fürdesd meg szépen, és öltöztesd fel. Tedd bele az etetőszékbe, és add neki a "nyugodjledrágám" tablettát, 2,5 dl folyékony fehér folyadék formájában. Ha megnyugodott, végy egy fogkefét és egy feles műanyag pohárkát némi vízzel.
Menj át cirkuszi bohócba, miközben a férjed artistaként egyensúlyozik két széken. Közben vágj idióta fejeket és kezd el üveghangon énekelni a fogmosódalt. Közben teátrálisan tegyél úgy, mintha minimum az oltár előtt állnál, olyan boldog lennél a fogmosás tényétől.
Majd sikáld meg a fogát, míg nem figyel, közben sűrűn öblítsd a fogkefét a pohárkában.
Na nálunk kb. így sikerül :)
- a sikerességet befolyásolja, ha túl fáradt, vagy fogzik, akkor azonnal üvölt hogy nem nem nem és én olyankor egyszerűen nem erőltetem...ez kb. 2 hetente 1-2 napot jelent.
17 hónapos a lányom. Nem engedi.
Fiam is kb 2 éves volt, mikor már hagyta megmosni a fogát.
16 hónapos a lánykám, és ő sem engedi. Kisebb korában nem volt gond, szépen hagyta magát, de egy ideje már harc van. Mi is próbáltuk, hogy együtt mosunk (anno a fiamnál ez bejött, bár vele alapból nem volt ilyen gáz ez a helyzet), látja hogy a tesója is mossa, de ez sem használ, csak rágcsálni szereti, de mosni nem. Ha meglátja már menekül. Úgy szoktuk, hogy ahogy sír, nyitva a szája, és akkor meg tudjuk sikázni kicsit.
Abban bízom, hogy majd ahogy idősödik és értelmesedik már jobban felfogja a jelentőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!